Канцеларији за младе 200.000 динара од ПССО

Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио је 200.000 динара за реализацију пројекта "Богатији за језик", који ће до краја године реализовати Канцеларија за младе општине Врбас. Средства су остварена на Конкурсу за финансирање пројеката подршке оснивања и оснаживања рада канцеларија за младе. Уговор су потписали и Владимир Ватез, покрајински секретар за спорт и омладину, и Милан Глушац, председник општине Врбас. Потписивању уговора присуствовала је и Јелена Антић из Канцеларије за младе.

"За Покрајински секретаријат за спорт и омладину и сегмент пружања подршке канцеларијама за младе подједнако је важан, јер он у реалност претвара добро осмишљену омладинску политику. Имамо одличну сарадњу са општином Врбас и потписивање уговора искористили смо за разговоре о још неким пројектима које би могли реализовати у будућности. Уз већ реализоване пројекте попут опремања Центра за физичку културу 'Драго Јововић', Покрајински секретаријат за спорт и омладину има одлично искуство у односима са општином Врбас и надамо се да има додатног простора за даљу сарадњу", рекао је након потписивања уговора Батез.

Председник општине Врбас Милан Глушац објаснио је да пројекат "Богатији за језик" подразумева могућност да грађани у Канцеларији за младе уче стране језике, а одобрена средства, уз она која се издвајају из општинског буџета, обезбеђују наставак пројекта и организовање нових курсева. "Имамо константну подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и сви наши пројекти били су потпомогнути средствима из буџета АП Војводине. Пратимо све конкурсе у циљу реализације планова које имамо", рекао је Глушац. 

 

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...