Почели прегледи у пројекту "Мобилна клиника"

Првим прегледима становника Куцуре, данас је почела реализација пројекта "Мобилна клиника", који заједно спроводе Независна непрофитна организација за подршку хуманитарним програмима "Руска хуманитарна мисија", општина Врбас и Дом здравља "Вељко Влаховић". У наредних неколико дана специјализовано возило "Руске хуманитарне мисије" с тимом лекара и медицинског особља из Врбаса и Русије, обићи ће сваку месну заједницу у општини Врбас и прегледати све заинтересоване грађане, посебно оне слабо покретне и угрожене.

"Пројекат 'Мобилна клиника' резултат је веома садржајне сарадње 'Руске хуманитарне мисије' и агилног руководства општине Врбас. Дуго смо разговарали о пројекту, још од јуна месеца, али ниједна локална самоуправа није била оволико темељна и прецизна у жељи да у својој општини реализује ову идеју. Ниво услуге становништву биће веома висок; са руске стране грађане ће прегледати др Виктор Белински, интерниста и реаниматолог, лекар Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, као и његове колеге из Дома здравља 'Вељко Влаховић'. Возило које користимо је специјално опремљено за рад на терену, може бити у погону 24 часа дневно и може да пружи више врста здравствене заштите", рекао је Бранимир Нешић, извршни директор "Руске хуманитарне мисије" за Балкан, која код нас функционише од 2015. године. Ова невладина организација делује у областима здравствене и социјалне заштите и образовања и до сада је у Србији реализовала 20 пројеката.



Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је да сви пројекти сарадње Србије и Русије носе најискреније осећаје пријатељства и узајамне помоћи, што се још једном потврђује и кроз "Мобилну клинику".

"Односи Амбасаде Руске Федерације, 'Руске хуманитарне мисије' и општине Врбас изнедрили су пројекат од великог значаја за наше грађане. Улажемо енергију у учвршћивање пријатељских односа са Русијом и руским народом, на прави начин промовишемо програме очувања културног наслеђа, а већ следеће недеље крећемо и са једним програмом сарадње у оквиру образовања, у Средњој стручној школи. У наредним данима нас чека озбиљан посао и желимо да изађему у сусрет свим захтевима и жељама грађана", рекао је Глушац и захвалио "Руској хуманитарној мисији" на подршци.

Др Јасмина Аси, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић", саопштила је да је након спроведених анкета у свим месним заједницама уочено велико интересовање грађана за прегледе, што потврђује да је осмишљен пројекат који задовољава жеље грађана. "Овај пројекат доживљавамо као велики поклон 'Руске хуманитарне мисије' и општине Врбас за нас и све становнике. Интересовање наших суграђана је стварно велико, очекује нас посла и надам се да ћемо успешно одговорити на њихове потребе. Првог дана акције смо у Куцури, а затим следе прегледи у Савином Селу, Равном Селу, па у Змајеву и Бачком Добром Пољу и, на крају, у I, II и III месној заједници у Врбасу. Возило у којем се врше прегледи биће постављено испред зграда месних заједница", рекла је др Аси.    


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"