Родитељима подељена седишта за безбедан превоз деце

Серија заједничких акција Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас настављена је данас представом Пажљивко за најмлађе учеснике у саобраћају, предавањима за оне нешто старије и на крају поделом опреме за аутомобиле који унапређују безбедност лица у возилу.

Пажљивко, маскота Агенције за безбедност саобраћаја РС, и његов другар Стевица, осмишљени су у циљу да у непосредном контакту са предшколцима и ученицима основних школа, кроз забавни позоришни комад, промовишу правила безбедног понашања на путу од куће до вртића или школе. За млађе основце из Врбаса представљено је шта је правилно у саобраћају, а шта не, када се прелази улица, како се користи јавни транспорт.., са идејом да се унапреди општи ниво саобраћајне културе и безбедности, посебно код најмлађих, будућих главних актера саобраћаја.

"Бавимо се подизањем свести о важности безбедног понашања у саобраћају свакодневно, у свим вртићима и школама, а акције које спроводимо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Полицијском станицом Врбас, потврда су да радимо исправну ствар, на прави начин и успешно, јер увек имамо добар одзив учесника и добро интересовање за предавање на сваку тему из ове области. Циљ је постићи ниво у ком ниједно дете неће страдати у саобраћају и тако поставити највише стандарде", рекао је Глушац.

Прилог ТВ Бачка

У наставку дана представници Агенције за безбедност саобраћаја РС, заједно са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и представницима Полицијске станице Врбас, за младе родитеље из Врбаса организовали су предавање о безбедном превозу најмлађе деце аутомобилима. Уз серију савета, присутни су добили 40 дечијих ауто-седишта за новорођенчад, од којих је једну половину обезбедила Агенција а другу локална самоуправа. Општина Врбас је једна од свега 25 општина у Србији у којој је изведена ова акција. Присутне родитеље поздравио је председник општине Милан Глушац, као и заменица председника Миљана Штулић, истовремено председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Прилог ТВ Бачка


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"