Зимска служба спремно чека снег

На платоу Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" одржана је смотра механизације зимске службе. Из овог предузећа саопштено је зимска служба и ову сезону спремно дочекује. Смотри су уз руководство ЈКП, присуствовали и представници локалне самоуправе  и Полицијске станице Врбас. 

"Јавно комунално предузеће 'Комуналац' одржава око 260 километара локалних путева. Велики проблем представља преплитање надлежности на путевима. Међутим, ми сваке године у складу са нашим могућностима, прво очистимо наш део пута и решимо проблеме за које смо надлежни, а потом, решавамо и путеве који нису у нашој надлежности. Циљ нам је да нашим грађанима олакшамо пролаз, када је снег и поледица, да они буду што безбеднији у саобраћају. За функционисање зимске службе локална самоуправа издвојила је десет милиона динара", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац" истакао је да је механизација спремна за интервенције и да су набављени сви потребни агрегати за третирање снега, леда и поледице. "Од прошле године остало нам је 106 тона натријум-хлорида. Обезбеђена је набавка још 350 тона соли за ову сезону. Такође, обезбедили смо и остале агрегате - асфалтну масу и натријум хлорид. Спремно улазимо у предстојећу зимску сезону. Уколико и након 15. марта буде снежних падавина, рад зимске службе може бити продужен, као што је то били ранијих година", рекао је Адамовић.

За разлику од протекле зиме, одржавање путева Врбас - Бачко Добро Поље - Змајево и Врбас - Куцура од ове сезоне је у надлежности предузећа "Бачкапут".  ЈКП "Комуналац" чистиће град Врбас по приоритетима, као и општинске путеве Равно Село – Кулпин, Савино Село - Косанчић и Куцура - Змајево, као и главне улице кроз насељена места.

 

 

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...