Зимска служба спремно чека снег

На платоу Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" одржана је смотра механизације зимске службе. Из овог предузећа саопштено је зимска служба и ову сезону спремно дочекује. Смотри су уз руководство ЈКП, присуствовали и представници локалне самоуправе  и Полицијске станице Врбас. 

"Јавно комунално предузеће 'Комуналац' одржава око 260 километара локалних путева. Велики проблем представља преплитање надлежности на путевима. Међутим, ми сваке године у складу са нашим могућностима, прво очистимо наш део пута и решимо проблеме за које смо надлежни, а потом, решавамо и путеве који нису у нашој надлежности. Циљ нам је да нашим грађанима олакшамо пролаз, када је снег и поледица, да они буду што безбеднији у саобраћају. За функционисање зимске службе локална самоуправа издвојила је десет милиона динара", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац" истакао је да је механизација спремна за интервенције и да су набављени сви потребни агрегати за третирање снега, леда и поледице. "Од прошле године остало нам је 106 тона натријум-хлорида. Обезбеђена је набавка још 350 тона соли за ову сезону. Такође, обезбедили смо и остале агрегате - асфалтну масу и натријум хлорид. Спремно улазимо у предстојећу зимску сезону. Уколико и након 15. марта буде снежних падавина, рад зимске службе може бити продужен, као што је то били ранијих година", рекао је Адамовић.

За разлику од протекле зиме, одржавање путева Врбас - Бачко Добро Поље - Змајево и Врбас - Куцура од ове сезоне је у надлежности предузећа "Бачкапут".  ЈКП "Комуналац" чистиће град Врбас по приоритетима, као и општинске путеве Равно Село – Кулпин, Савино Село - Косанчић и Куцура - Змајево, као и главне улице кроз насељена места.

 

 

КУЛТУРА

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

07. дец 2019. КУЛТУРА

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

Пројекат "Срби из Бугарске – поново у отаџбини" биће пред...

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...