Представници компаније "Kyungshin" поново посетили Врбас

Представници јужнокорејске компаније "Kyungshin", међу којима је био и власник, по други пут јуче су посетили Врбас. Ова посета део је процеса доношења одлуке о улагању у Србију, јер Корејци, како је речено, планирају изградњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију и намеравају да уложе 24 милиона еура и упосле 1.000 радника.

Уз састанак са руководством општине Врбас, за ову прилику, на молбу гостију из Јужне Кореје, била је организована и посета Индустрији меса "Carnex", јер су гости желели да се упознају са радом једне велике врбаске компаније и разговарају о условима пословања у општини Врбас.

"Радује нас друга посета менаџмента Kyungshinа и надамо се да смо до сада успешно одговорили на све њихове захтеве. У другом кругу разговора отишли смо корак даље и дали прецизнију анализу услова за пословање. Њихова анализа и истраживање тржишта су веома прецизно осмишљени и већ сада је договорен следећи састанак са заинтересованим инвеститором, а за тај пут ћемо припремити анализу незапосленог становништва, по годинама, броју, полу и занимању, како би видели који је то опсег из ког могу тражити кандидате за посао. Ту очекујемо подршку Националне службе за запошљавање, а затим следи и обилазак локација на којој би се могла градити фабрика. Биће потребно детаљно говорити о инфраструктури, плановима за путеве, струји, гасу", оценио је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Састанцима у Врбасу присуствовали су и представници Амбасаде Јужне Кореје, Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција, као и представници Развојне агенције Србије - РАС.


 

 

КУЛТУРА

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

07. дец 2019. КУЛТУРА

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

Пројекат "Срби из Бугарске – поново у отаџбини" биће пред...

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...