Представници компаније "Kyungshin" поново посетили Врбас

Представници јужнокорејске компаније "Kyungshin", међу којима је био и власник, по други пут јуче су посетили Врбас. Ова посета део је процеса доношења одлуке о улагању у Србију, јер Корејци, како је речено, планирају изградњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију и намеравају да уложе 24 милиона еура и упосле 1.000 радника.

Уз састанак са руководством општине Врбас, за ову прилику, на молбу гостију из Јужне Кореје, била је организована и посета Индустрији меса "Carnex", јер су гости желели да се упознају са радом једне велике врбаске компаније и разговарају о условима пословања у општини Врбас.

"Радује нас друга посета менаџмента Kyungshinа и надамо се да смо до сада успешно одговорили на све њихове захтеве. У другом кругу разговора отишли смо корак даље и дали прецизнију анализу услова за пословање. Њихова анализа и истраживање тржишта су веома прецизно осмишљени и већ сада је договорен следећи састанак са заинтересованим инвеститором, а за тај пут ћемо припремити анализу незапосленог становништва, по годинама, броју, полу и занимању, како би видели који је то опсег из ког могу тражити кандидате за посао. Ту очекујемо подршку Националне службе за запошљавање, а затим следи и обилазак локација на којој би се могла градити фабрика. Биће потребно детаљно говорити о инфраструктури, плановима за путеве, струји, гасу", оценио је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Састанцима у Врбасу присуствовали су и представници Амбасаде Јужне Кореје, Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција, као и представници Развојне агенције Србије - РАС.


 

 

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...