Представници компаније "Kyungshin" поново посетили Врбас

Представници јужнокорејске компаније "Kyungshin", међу којима је био и власник, по други пут јуче су посетили Врбас. Ова посета део је процеса доношења одлуке о улагању у Србију, јер Корејци, како је речено, планирају изградњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију и намеравају да уложе 24 милиона еура и упосле 1.000 радника.

Уз састанак са руководством општине Врбас, за ову прилику, на молбу гостију из Јужне Кореје, била је организована и посета Индустрији меса "Carnex", јер су гости желели да се упознају са радом једне велике врбаске компаније и разговарају о условима пословања у општини Врбас.

"Радује нас друга посета менаџмента Kyungshinа и надамо се да смо до сада успешно одговорили на све њихове захтеве. У другом кругу разговора отишли смо корак даље и дали прецизнију анализу услова за пословање. Њихова анализа и истраживање тржишта су веома прецизно осмишљени и већ сада је договорен следећи састанак са заинтересованим инвеститором, а за тај пут ћемо припремити анализу незапосленог становништва, по годинама, броју, полу и занимању, како би видели који је то опсег из ког могу тражити кандидате за посао. Ту очекујемо подршку Националне службе за запошљавање, а затим следи и обилазак локација на којој би се могла градити фабрика. Биће потребно детаљно говорити о инфраструктури, плановима за путеве, струји, гасу", оценио је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Састанцима у Врбасу присуствовали су и представници Амбасаде Јужне Кореје, Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција, као и представници Развојне агенције Србије - РАС.


 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"