Почело уређење делова насеља Либра

На иницијативу грађана и молбу Савета I Месне заједнице, радници Јавном комуналног предузећа "Комуналац" започели су данас радове на уређењу дела улица Бранка Радичевића и 8. марта у Либри, на позицији на којој се у кишним данима на тротоарима и на путу задржавају атмосферске воде.

"Слабо одржавани канали уз чињеницу да се ради о једној од најнижих тачака у Врбасу, узрок су сталном нагомилавању воде, што смета пешацима и возачима који пролазе деловима ових улица. Простор на ком се ове улице спајају постаје непроходан и код мање обимних падавина, због чега се 'Комуналац' одлучио да уреди овај терен и направи канал са природним падом до оближњег канала за одводњавање. Желимо да изађемо у сусрет иницијативи грађана који живе у овом делу Либре, позиву Савета I Месне заједнице, посебно када знамо да овде није било већих улагања последњих година", рекао је Игор Шкундрић. Он је најавио и уклањање мање дивље депоније грађевинског и другог отпада на овој позицији, као и друге акције уређења животног простора у овом делу града.

Данијела Илић, чланица Општинског већа, истакла је да је на први захтев становника Либре одмах одговорено, али да наредни месеци доносе још акција у ово насеље. "У разговорима са Либранима увидели смо да овде нема ниједног игралишта и простора за окупљање на отвореном, због чега се планира уређење терена на Бикари. 'Комуналац' ће нам и у овој акцији бити партнер и наш фокус ће бити усмерен на стварање услова за квалитетнији друштвени живот грађана", рекла је Илић.   

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...