Почело уређење делова насеља Либра

На иницијативу грађана и молбу Савета I Месне заједнице, радници Јавном комуналног предузећа "Комуналац" започели су данас радове на уређењу дела улица Бранка Радичевића и 8. марта у Либри, на позицији на којој се у кишним данима на тротоарима и на путу задржавају атмосферске воде.

"Слабо одржавани канали уз чињеницу да се ради о једној од најнижих тачака у Врбасу, узрок су сталном нагомилавању воде, што смета пешацима и возачима који пролазе деловима ових улица. Простор на ком се ове улице спајају постаје непроходан и код мање обимних падавина, због чега се 'Комуналац' одлучио да уреди овај терен и направи канал са природним падом до оближњег канала за одводњавање. Желимо да изађемо у сусрет иницијативи грађана који живе у овом делу Либре, позиву Савета I Месне заједнице, посебно када знамо да овде није било већих улагања последњих година", рекао је Игор Шкундрић. Он је најавио и уклањање мање дивље депоније грађевинског и другог отпада на овој позицији, као и друге акције уређења животног простора у овом делу града.

Данијела Илић, чланица Општинског већа, истакла је да је на први захтев становника Либре одмах одговорено, али да наредни месеци доносе још акција у ово насеље. "У разговорима са Либранима увидели смо да овде нема ниједног игралишта и простора за окупљање на отвореном, због чега се планира уређење терена на Бикари. 'Комуналац' ће нам и у овој акцији бити партнер и наш фокус ће бити усмерен на стварање услова за квалитетнији друштвени живот грађана", рекла је Илић.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"