ОБВ и Врбас у акцији "За нови живот"

У част прворођене бебе, Виктора Берте из Србобрана, у дворишту Опште болнице Врбас засађено је једно дрво. Акцију под називом "За нови живот", покренуо је покрајински заштитник грађана - омбудсман, заједно са свим општим болницама у Војводини и локалним самоуправама где се оне налазе. У њој ће свака општа болница добити по једно дрво у част прворођене бебе у 2020. години.

"Сви знамо да се Србија суочава са демографским проблемима, а глобално се наша планета суочава са великим загађењима и климатским променама. Желимо да нам се деца рађају, да расту и развијају се попут дрвета, које јесте симбол живота, и имамо и обавезу да генерацијама које долазе сачувамо здраву животну средину", рекла је Снежана Кнежевић, заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана.

Општину Врбас у акцији "За нови живот" представљала је Сања Жигић, која је истакла да се локална самоуправе радо придружује свим пројектима који имају за циљ реализацију пронаталитне политике. "Имамо наше локалне акције подршке наталитету. Свака новорођена беба у општини добија по 10.000 динара, прворођена на почетку године 80.000 динара, а трудимо се да и касније младе породице имају олакшице приликом уписа деце у вртиће и школе, плаћамо превоз и смештај ученика, све са жељом да помогнемо грађанима", рекла је Сања Жигић.

Игор Шкундрић из ЈКП "Комуналац", истакао је да је долазак на свет нових беба најлепши поклон за све родитеље, док садња дрвета треба да укаже на вредност новог живота. "Наше предузеће помоћи ће рад Породилишта ОБВ у складу са могућностима, јер желимо да улажемо у акције које ће младим мајкама помоћи да лакше подижу своје потомство", рекао је Шкундрић. У акцији садње учествовали су и дека и бака малог Виктора.

Истовремено, у Породилишту ОБВ мајкама три прворођене бебе у општини Врбас уручени су поклони. Јавно комунално предузеће "Комуналац" поклонило је мајкама ваучер за шестомесечно ослобађање од свих надокнада за комуналне услуге које пружа ЈКП.

"Ово су најлепши тренуци које Општа болница има у току 365 дана рада, прилике када дарујемо породиље и упућујемо жеље да се што више деца рађа у нашој средини", рекао је Миодраг Шошкић, помоћник директора за правне, кадровске, опште и техничке послове. "Настављамо традицију коју смо започели за трећи рођендан 'Комуналца', а за ову годину, када прослављамо пет година постојања, планирамо донацију за Одељење гинекологије, коју ћемо осмислити заједно са ОБВ", рекао је Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац".

Јасмина Станковић, једна од мајки које су добиле поклон, захвалила се "Комуналцу" на поклонима и Општој болници на третману и пажњи за све породиље и бебе током боравка у установи.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"