Караван празника мимозе посетио Врбас

Након Београда, Сегедина и Будимпеште, Караван празника мимозе застао је у понедељак у Врбасу. За разлику од претходне године и наступа мажореткиња у главној градској улици, овога пута за госте из Херцег Новог приређен је дочек у хотелу "Бачка", где је изведен и краћи програм.

"Са Херцег Новим со успоставили одличну сарадњу, која иначе траје четврт века. Успели смо да претходне године организујемо фестивал мимозе у Врбасу и жеља нам је била да ту традицију наставимо. Грађани Врбаса су заинтересовани за сваку врсту сарадње између Србије и Црне Горе, Врбаса и Херцег Новог и осталих братиских градова. Трудићемо се и да кроз остале пројекте повежемо наша два града", рекао ј,е поздрављајући госте из Боке Которске Милан Глушац, председник општине Врбас. 

У име Градске музике Херцег Новог домаћинима се обратила Валентина Кулиновић, која се захвалила на гостопримству и изразила задовољство што Караван празника мимозе своје прво овогодишње путовањ завршава у братском граду.  "Прошле године овде смо имали улични перформанс, ове је то мало другачије, али је увек интересантно јер доноси дух мора и Медитерана у равницу", рекла Кулиновић. Дружење у Врбасу искоришћено је и за упућивање позива свим заинтересованим да буду гости 51. Празника мимозе који се одржава од 14. фебруара до 14. марта.

О моделима шире сарадње разговарало се и данас, приликом сусрета председника општине Врбас Милана Глушца са одборником у Скупштини Херцег Новог Петром Поробићем и менаџером Туристичке организације ХН Милутином Говедарицом. Теме су биле промоције потенцијала два града, размена искустава из области функционисања управе и наредни кораци у учвршћивању сарадње.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"