Италијански инвеститори посетили Врбас

Италијански инвеститори за које се уређује индустријска зона у Блоку 100, посетили су данас Врбас и састали се са руководством локалне самоуправе. Гости из Италије, заједно са председником општине Миланом Глушцем, обишли су место на којем се радови изводе, а Ђовани Кавадини, генерални менаџер Manifatture Settentrionali, која планира изградњу фабрике у Врбасу, истакао је да је веома задовољан до сада учињеним, као и да сада, након виђеног, италијанска компанија може конкретно да планира своје будуће кораке и рокове инвестирања.

"Није новост да индустријску зону уређујемо за већ сада једног познатог страног улагача, али посебно радује што је данас са њим Врбас посетио и други италијански привредник, заинтересован да се на лицу места упозна са условима и могућностима улагања у општину Врбас. Разговарали смо о оном што нуди Врбас, упознали их са нашом позицијом и предностима, мада верујем да и они сами истражују и знају какви су услови за пословање у Војводини. За госте из Италије организовали смо и састанак са Николом Жежељом, директором Развојне агенције Војводине, и Огњеном Бјелићем, покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Они су потенцијалне инвеститоре упознали са могућностима субвенционисања запошљавања или при набавци опреме, које за инвеститоре нуди Покрајинска влада. За Врбас је посебно важно што Manifatture Settentrionali, према речима Ђованија Кавадинија, има жељу да изгради 'зелени' индустријски објекат, први ове врсте у Србији. У тренутку када покушавамо да трајно решимо проблеме загађене животне средине, веома је охрабрујуће што можемо добити индустријски објекат по најмодернијим европским стандардима, који није претња животном простору свих нас", рекао је након састанака у Врбасу и Новом Саду Милан Глушац, председник општине Врбас.

Италијански улагач купио је парцелу од 4.605 квадратних метара у Блоку 100. На том простору, према плану, изградиће производну халу површине 2.000 квадратних метара. Manifatture Settentrionali производи конфекцију за многе чувене модне куће.

 

 

   

 

 

КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

31. јан 2020. КУЛТУРА

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

Песник из Врбаса Благоје Баковић лауреат је Змајеве награ...

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...