"Род" у мисији снажења српско-руских односа

Удружења српско-руског пријатељства "Род" узеће учешћа у обележавање два важна јубилеја у 2020. години, који су део темеља снажних односа Србије и Русије – 75 година од победе над фашизмом и 100 година од доласке руске "беле" емиграције у Србију, односно тадашњу Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца. Ово је најављено на традиционалном новогодишњем скупу који се приређује поводом почетка Нове године по јулијанском календару.

Окупљање чланова "Рода" и пријатеља удружења било је прилика и да се анализирају резултати рада у 2019. години и најаве активности за предстојећи период. "Очекујемо наставак добре сарадње се Амбасадом Русије у Београду, Руским домом, Трговинским представништвом Русије у Србији, сродним удружењима, као и са општином Врбас", рекао је на скупу Радољуб Ускоковић, председник Удружења "Род". Како је најавио, у наредном периоду може се очекивати снажнија образовна сарадња са просветним установама из Московске и Владимирске области, којом су обухваћене три школе из Врбаса. Такође, Куцура ће угостити фолколорни ансамбл из Костроме, а биће настављен и курс руског језика. 

Жељу да се настави са интензивном сарадњом у име локалне самоуправе исказао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао новогодишњем скупу. "Удружење српско-руског пријатељства има важну улогу у одржавању веза наше средине са Русијом, посебно са братским градом Костромом и општина Врбас је за те односе веома заинтересована. Само у протеклом периоду реализовали смо неколико важних пројеката, попут Руско-српске мобилне клинике, као и опремања кабинета за руски језик у Средњој стручној школи '4. јули'. Очекујемо да се везе на пољу културе, образовања, науке, здравства, привреде и у другим областима прошире", рекао је Глушац. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"