"Род" у мисији снажења српско-руских односа

Удружења српско-руског пријатељства "Род" узеће учешћа у обележавање два важна јубилеја у 2020. години, који су део темеља снажних односа Србије и Русије – 75 година од победе над фашизмом и 100 година од доласке руске "беле" емиграције у Србију, односно тадашњу Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца. Ово је најављено на традиционалном новогодишњем скупу који се приређује поводом почетка Нове године по јулијанском календару.

Окупљање чланова "Рода" и пријатеља удружења било је прилика и да се анализирају резултати рада у 2019. години и најаве активности за предстојећи период. "Очекујемо наставак добре сарадње се Амбасадом Русије у Београду, Руским домом, Трговинским представништвом Русије у Србији, сродним удружењима, као и са општином Врбас", рекао је на скупу Радољуб Ускоковић, председник Удружења "Род". Како је најавио, у наредном периоду може се очекивати снажнија образовна сарадња са просветним установама из Московске и Владимирске области, којом су обухваћене три школе из Врбаса. Такође, Куцура ће угостити фолколорни ансамбл из Костроме, а биће настављен и курс руског језика. 

Жељу да се настави са интензивном сарадњом у име локалне самоуправе исказао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао новогодишњем скупу. "Удружење српско-руског пријатељства има важну улогу у одржавању веза наше средине са Русијом, посебно са братским градом Костромом и општина Врбас је за те односе веома заинтересована. Само у протеклом периоду реализовали смо неколико важних пројеката, попут Руско-српске мобилне клинике, као и опремања кабинета за руски језик у Средњој стручној школи '4. јули'. Очекујемо да се везе на пољу културе, образовања, науке, здравства, привреде и у другим областима прошире", рекао је Глушац. 

КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

31. јан 2020. КУЛТУРА

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

Песник из Врбаса Благоје Баковић лауреат је Змајеве награ...

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...