Новчана подршка прворођеној беби у 2020. години

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, уручио је данас новчану помоћ прворођеној беби у општини Врбас, која истовремено има и пребивалиште у неком од места општине. Ваучер на 80.000 динара припао је Милени Ковач, девојчици рођеној 01. јануара у 13.46 часова, а срећни родитељи су Зорица и Ратко Ковач из Врбаса.

"Трудимо се да агилном популационом политиком повећамо број новорођених беба, и оваквим појединачним мерама и системским које се односе на сву децу. Свака подршка из локалног, покрајинског и републичког буџета је важна и добродошла свакој породици, а на нама је да осмишљавамо и нове мере пронаталитетне политике. Тако смо у буџету за 2020. годину по први пут издвојили 1,5 милиона динара за вештачку оплодњу и надам се да ћемо и на овај начин успети да проширимо неке породице. Важно је и опремање медицинских служби које се баве трудницама и новорођеном децом, тако да смо за Дом здравља 'Вељко Влаховић' успели да набавимо један модеран ултразвучни апарат и једно возило за патронажну службу", рекао је Глушац.

Отац мале Милене захвалио је општини Врбас на подршци коју је породица примила у први данима живота са чланом више. "Деце никада није доста и позивам све младе брачне парове да се одваже на проширење својих породица. Први дани са Миленом протичу на најлепши начин и све је подређено њој. Хвала општини Врбас што је мислила на нас и помогла нам да лакше кренемо у подизање нашег детета", рекао је отац Ратко Ковач, коме је Милена прво дете.

Др Радашин Миловић, лекар Одељења гинекологије Опште болнице Врбас, истакао је да је у 2019. години у Породилишту ОБВ извршено 500 порођаја, нешто мање него претходних година, али из разлога што је на почетку године Породилиште било затворено због реновирања и припремања нове операционе сале, коју је за потребе ОБВ обезбедио "Carnex". "Надамо се да ћемо ове године имати више порођаја и више беба. Помак се још не види у односу на број трудница, без обзира на мере популационе политике које друштво евидентно пружа. Треба да учинимо све како би се жене приволеле да дођу у нашу установе на порођај. Наше породилиште омогућује и присуство друге особе у тренутку порођаја, што на неким местима није случај, затим обезбеђујемо угодан смештај и боравак, праву негу, као и посвећен третман, јер имамо стручно и добро особље које се може посветити свим породиљама и бебама, посебно због нешто мањег броја порођаја", рекао је др Миловић.   

   

 

КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

31. јан 2020. КУЛТУРА

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

Песник из Врбаса Благоје Баковић лауреат је Змајеве награ...

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...