Нове медаље за боксере "Чарнока"

На појединачном Првенству Србије у боксу за омладинце, кадеткиње, јуниорке и омладинке, одржаном  у Сомбору, Стефан Цамовић постао је првак државе у категорији до 64 кг, док се Душан Дринчић, у категорији до 81 кг, окитио сребрном медаљом. 

"Стефан је петоструки првак Србије и шестоструки првак Војводине. Освојио је многобројна међународна такмичења од којих су само нека: ЗАГРЕБ ОПЕН 2019, ЕВРО КУП 2020, ЈУНИОРСКИ КУП НАЦИЈА 2017, бронзана медаља на турниру ВАЛЕРИЈА СТРИЖОВА СИБИР 2019. и други. Ово је Стефанова карта за Првенство Европе које се одржава у Будви, где ће учествовати као члан српске репрезентације. Стефан је један од најбољих боксера у нашој држави и капитен је нашег клуба", похвалио је још један успех младог боксера Игор Шкундрић, тренер у БК "Чарнок".

И Душан Дринчић је показао велики напредак у односу на предходне године. Иако је због болести био спречен да учествује на Првенству Војводине у Шиду, то га није спречило да се после само пар дана такмичи на Првенству Србије у Сомбору.

"Први меч је завршио нокаутом у првој рунди, а други  нокаутом у другој рунди. У финалу га је сачекао далеко искуснији противник Владимир Павловић из Ниша, коме је Душан равноправно парирао и на крају је узео сребрну медаљу. Дринчић је узданица нашег клуба", нагласио је Жељко Жмукић, тренер.

Од почетка године млади боксери из Врбаса били су учесници пет такмичења. "Изузетно јак темпо и мали размак међу такмичењима захтевали су велику физичку спремност наших боксера и кратак период за опоравак. Првенство Србије у Сомбору је трајало четири дана. Због недостатка средстава путовали смо сваки дан на такмичење, и то рано ујутро на мерење, а онда смо морали да чекамо борбе које су се одржавале увече. Фактички смо у Сомбору проводили по 14 часова дневно, не рачунајући путовање, и онда се враћали у Врбас. Све то није нас спречило да победимо. Због остварених резултата са поносом истичемо да смо проглашени за најуспешнији клуб Првенства Србије", рекао је Шкундрић.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...