Ново радно време малопродајних објеката

У Врбасу закључно са данашњим даном, није забележен ниједан случај зараженог корона вирусом. Како је надлежни еподемиолог, докторка Брајана Николић известила чланове Штаба за ванредне ситуације, стање је тренутно контролисано. Директори Дома здравља и Опште болнице обавестили су о до сада предузетим мерама да се здравствени систем припреми за прихват већег броја пацијената. Према речима доктора Милана Попова, директора Опште болнице Врбас,  у тој установи завршена је реорганизација простора са циљем проширивања капацитета и броја постеља. Из Републичких робних резерви стижу потребне количине дезинфекционог материјала и опреме.

Представници Полицијске станице обавестили су Штаб о активностима које су предузете на контроли кретања у време забране, на контроли забране изласка старих лица и лица којима је прописана мера кућне изолације. Већ су изречене прве санкције за непоштовање и лица су процесуирана, а према најавама полицијских службеника, уследиће још ригорозније провере. Дезинфекцију јавних површина и установа спроводиће службе Јавног комуналног предузећа „Комуналац“. Разматрана су и друга питања неопходна да се спроведу наредбе које прописују покрајински и државни штабови и органи.

У складу са тим, измењено је радно време малопродајних објеката. Они ће радним данима и суботом бити отворени од 7 до 18 часова. Недељом ће радити од 8 до 18 часова, јер ће тим даном од 4 до 7 часова бити отворени искључиво за старије од 65 година.

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

  • Понедељак – субота од 07.00  до 18.00 часова
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.
  • Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

У Општинској управи функционише и кол центар који посебну подршку и помоћ пружа старијима од 65 година, али и другим суграђанима. Помоћ углавном пружају када је у питању допремање намирница и набавка лекова. Кол центар је доступан 24 часа, а број на који се грађани могу јавити је 021 706 306.

 

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...