Без пролећног распуста у Војводини

Имајући у виду актуелно ванредно стање на целој територији Републике Србије, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице донео је одлуку о промени календара образовно-васпитног рада покрајинских основних и средњих школа за школску 2019/2020. годину.

Због пандемије вируса COVID-19 и увођења низа мера које се односе на контролу кретања грађана, као и на укидање градских и међуградских аутобуских линија и свих културних и спортских садржаја, ресорни секретаријат сматра да се уместо планираног пролећног распуста у периоду од 10. до 20. априла настави са наставом на даљину, осим за време ускршњих празника.

У складу са наведеним, планирана промена календара ће се одвијати на следећи начин: за време ускршњих празника по Грегоријанском календару, од 10. до 13. априла, као и за време празника по Јулијанском календару, од 17. до 20. априла неће бити наставе, већ ће се емитовати едукативни садржаји у вези са Ускрсом, као и садржаји који се односе на слободно време ученика. Планирани наставак наставе на даљину јесте од 21. априла, укључујући и наставу сваке суботе.

Измена школског календара ће истовремено омогућити надокнаду пропуштених сегмената наставног процеса. На основу ове мере очекујемо да се након нормализације ситуације образовно-васпитни рад врати у редовне токове и да се настава заврши у планираном времену.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"