"Емпата" и "Chefs for life": Хероји су медицинари, трговци, апотекари

Чланови Удружење "Емпата", заједно са Даниелом Микшићем из организације "Chefs for life", спровели су јуче први део хуманитарне акције "Један град - једно срце", у којој се су млади људи из ових друштава скромним поклонима и искреним честиткама пожелели захвалити јунацима ових тешких дана - медицинском особљу Дома здравља "Вељко Влаховић", апотекарима, трговцима у многим радњама.

"На иницијативу и уз велику помоћ Даниела Микшића из организације 'Chefs for life' и многих других пријатеља, желели смо да током овог тешког и напорног периода за све, нашим суграђанима измамимо осмех и покажемо захвалност свим локалним херојима који су били неуморни током претходног месеца.

Почели смо од дечијих радости и ношења ускршњих пакетића, уз причу о слатком путовању кроз Европу. Даниел је уз свог помоћног кувара Данила Тепавчевића и вредне руке девојака из 'Емпате', припремио више слатких посластица које су понос разних европских кухиња. Њих смо упаковали са ускршњим јајима и још слаткиша које смо добили као донације од наших локалних привредника, и однели на адресе неких од малишана који похађају вртиће 'Бошко Буха'.

Захвалност свим нашим радницима маркета, апотекарима, медицинском особљу у Дому здравља и другима који су неуморно радили од почетка ванредног стања, показали смо правећи мале 'health' пакетиће. Садржали су неке ђаконије које је Даниел направио, цветиће и друге донације наших привредника. Нису били тако велики и слатки као пакетићи за децу, али су уз испоруку ишли и аплаузи подршке нашим вредним радницима и одговорним лекарима. Ове активности ћемо наставити и у следећим недељама. Нећемо моћи да посетимо баш све наше локалне хероје јер, срећом, имамо их више него сто можемо да обиђемо, али надамо се да је порука подршке и захвалности коју шаљемо овом акцијом врло јасна.

Као и све наше акције, и ова је била осмишљена и финансирана донацијама и поклонима пријатеља нашег удружења и људи који верују у наш позитиван утицај на локалну заједницу. Новчану помоћ су пружиле донације из 'Емпатине' кутије за донације постављене у кафеу 'Панорама'. Донације робе стигле су од 'Вртлара', млекаре 'Дана', 'ОК кокица'. Хвала хотелу 'Бачка' на простору за припрему посластица. Хвала Соњи Јаничић и 'Прованси' на цветним аранжманима. Дружење ћемо наставити док год будемо имали могућност да правимо мале пакетића за наше локалне хероје. Битно је будити емпатију у људима", саопштено је након акције из "Емпате".

Достављено је укупно 60 пакета и то у Дому здравља, Универекспорту, апотеци 'Бојана', трговинским објектима 'Рона' и 'Персу'. Ове активности се настављају и у следећим недељама.

 

КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

17. јун 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...