За канализацију у БДП и атарске путеве обезбеђено 28 милиона

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и општина Врбас потписали су данас два уговора о заједничким улагањима у два пројекта - наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу и уређењу атарских путева у КО Врбас. 

Према првом уговору, који је насловљен "Изградња канализације употребљених вода - фаза III Бачко Добро Поље, две стране су се обавезале о заједничком улагању укупно 19,7 милиона динара, док други уговор о коришћењу бесповратних средстава за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, прецизира да се за уређење атарског пута у КО Врбас обезбеђује 8,6 милиона динара. Уговоре су потписали Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, и Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. 

"Оба уговора имају велики значај за нашу општину и хвала Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство што у континуитету и значајним средствима пружају подршку пројектима које припремамо и покрећемо. Наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу нови је искорак у унапређењу квалитета живота у овом месту и наш је циљ да што пре систем одвођења отпадних вода заокружимо у целој општини, онако како је то урађено у самом Врбас. Такође, за нас је подједнако важно и стварање услова за што ефикасније и боље бављење пољопривредом, једним од основних видова привређивања у нашој средине, а уређење атарских путева у Катастарској општини Врбас нам обезбеђује да пољопривредници брже и сигурније стижу до парцела, без штете за своју механизацију. Оваквих и сличних пројеката унапређења локалне инфраструктуре још смо припремили и уверен сам да ћемо и за њихову реализацију пронаћи партнере у покрајинским и републичким органима власти", рекао је након потписивања уговора Милан Глушац, председник Привременог органа.     

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...