Пријем за носиоце Дипломе "Вук Караџић"

За најбоље ученике основних и средњих школа у општини Врбас, носиоце Дипломе "Вук Караџић", данас је организован свечани пријем и додела награда, које је припремила локална самоуправе. Најбоље међу одличним, оне које су издвојили знање, вредноћа, упорност, најбоље оцене и резултати, примили су Милан Глушац и Предраг Ројевић, председник и члан Привременог органа, и Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности.

Вуковцима је добродошлицу и честитке на оствареном успеху први упутио Предраг Ројевић, члан Привременог органа, који је истакао да се "сви грађани општине Врбас поносе и радују резултатима најбољих ђака, али и да њихов успех обавезује локалну самоуправу да учини све да створи још боље услове за образовање свих ђака".

"Овакви пријеми увек доносе највеће задовољство. Знање које су стекли ови млади људи биће њихова снага кроз цели живот, нешто што им нико никада неће моћи узети. Честитам свим Вуковцима, свим ученицима генерације, али и другим сјајним ђацима који данас нису били са нама а заслужују све похвале. Честитке се морају упутити просветним радницима и родитељима, који нису жалили труда и рада да ове младе људе у једном од њихових првих важних корака, изведу на прави пут. Општина Врбас чини све да би унапредила услове образовања у свим школским установама. Већ сада имамо припремљену потребну документацију за реконструкцију предшколских и школских објеката, договорили смо подршку Канцеларије за јавна улагања за ове пројекте, и у блиској будућности имаћемо још уређеније школе и вртиће. Знање је моћ, вредност ових младих људи је немерљива и прижељкујем да се у будућности, када заврше комплетан образовни пут, врате у родни град и учине га још бољим и богатијим", рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа.

Носиоцима Вукове дипломе, којих је укупно 79, додељене су књиге о највећим српским научницима, док ученици генерације награђени таблет рачунарима.

У Основној школи "Светозар Милетић" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Лука Јеврић, Антониј Контра, Антониа Милер, Сара Шуваков, Маша Поповић, Марта Брдар, Мијат Глушац, Нађа Шушулић, Јована Драгачевић и Лана Пејин, која је и најбоља ученица генерације.

У Основној школи "Петар Петровић Његош" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Јелена Вујичић, Јована Јапунџа, Зорана Микшић, Милица Мирковић, Жељана Чуровић, Ања Хајду, Анђела Пејовић, Андреј Јањић и Лана Килибарда, која је и најбоља ученица генерације.

У Основној школи "Братство-јединство" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Софија Међедовић, Пауна Раичевић, Дивна Божичић, Миња Миловић, Сара Рељић и Миона Лазаревић, која је и најбоља ученица генерације.

У Основној школи "20. октобар" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Дуња Рогановић, Филип Сарић, Стефан Вуковић, Анђела Пајковић, Бојана Ћоровић, Јована Стевановић, Тара Марковић, Мартин Тодоровић и Вукашин Вујовић. Мартин и Вукашин су најбољи ученици генерације.

У Основној школи "Братство јединство" у Куцури, носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Павле Бесермињи, Ана Грандић, Теодора Јолић, Јасмина Макаји, Михаела Хорњак и Катарина Недић. Најбоља ученица генерације је Катарина Недић.

У Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу, носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Ана Бабић, Ања Јањош, Миљан Бабић, Вук Бубало и Милица Коматина. Најбоља ученица генерације је Ана Бабић.

У Основној школи "Бранко Радичевић" у Равном Селу носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Иван Баранашић, Дајана Дешић, Тодор Величковић и Ивана Нешковић, која је и најбоља ученица генерације.

У Основној школи "Јован Јовановић Змај" у Змајеву носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Марија Грбић, Данило Овука, Алекса Жижаков, Лука Кецман. Најбоља ученица генерације је Марија Грбић.

У Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу, носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Душица Ловрић, Урош Николић и Јован Савић. Душица Ловрић је најбоља ученица генерације.

У Основној музичкој школи у Врбасу, за ученика генерације проглашена је Антониа Милер.

У Гимназији "Жарко Зрењанин" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Нина Бјелаковић, Нађа Вујин, Вања Криваћевић, Мина Чабаркапа, Оливера Чакан, Зорана Гужвица, Душан Полексић, Коста Токарек, Бранислав Бикицки, Светлана Крунић, Јелена Цветићанин, Милијана Медојевић, Анастасија Хромиш, Мина Мартиновић, Павле Васиљевић, Софија Репчек, Мартина Бановић и Ксенија Фемић. Душан Полексић је најбољи ученик генерације.

У Средњој стручној школи "4. јули" носиоци Дипломе "Вук Караџић" су: Милица Славнић, Дајана Колошњаји, Жељана Огризовић и Немања Шљивић. Милица Славнић је најбоља ученица генерације.

У Средњој медицинској школи "Козма и Дамјан" за ученика генерације проглашена је Секе Дејна.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"