Општина Врбас осветљена новим ЛЕД светиљкама

У општини Врбас завршена је замена јавног осветљења, која је реализована кроз модел јавно-приватног партнерства, пренео је новосадски Дневник. Извршена је замена 2.530 светиљки, новим ЛЕД светиљкама. Овим пројектом гарантована је уштеда у потрошњи електричне енергији око 80 одсто, а укупни трошкови функционисања система јавног осветљења биће умањени за око 20.000 евра на годишњем нивоу.

Општина Врбас добила је квалитетније осветљење које даје бољу осветљеност за око 200 одсто чиме је омогућена већа безбедност на улицама и кретање у саобраћају, као и боља енергетска безбедност, али и смањење емисије СО2. Уграђена опрема у целости је у власништву града за коју постоји гаранција и век трајања ЛЕД светиљки од око четврт века.

У реализацији овог пројекта учествовали су приватни партнери Петрол Љубљана и Smart Energy Investment који су обезбедили 100% средстава за реализацију инвестиције. Заменом неефикасне јавне расвете врши се усклађивање са најмодернијим европским стандардима који постаје постепено и део расвете у Србији.

извор: Дневник

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"