Отворен IV Јуниорски куп нација у боксу

Уводним, елиминационим борбама у среду је свечано отворен IV Јуниорски куп нација у боксу. У рингу Центра за физичку културу "Драго Јововић" за титуле најбољих младих боксера бориће се репрезентативци четири државе - Сједињених Америчких Држава, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Нажалост, због ограничених могућности кретања услед пандемије COVID - 19, последњих дана пред почетак турнира своје учешће морале да откажу поједине пријављене репрезентације, тако да ће ове године такмичење бити са најмањим бројем учесника, али и даље интерконтинентално.

Добродошлицу у Врбас свим младим боксерима и тренерима први је пожелео Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који је овом приликом истакао да локална самоуправа са задовољством подржава спортске манифестације које додатно унапређују већ изграђени спортски углед Врбаса. "Као град спорта надам се да ћемо поново бити добри домаћини. Јасно је да турнир ове године неће бити као и претходни, када смо имали више од 20 репрезентација са три континента, али то не значи да нећемо учинити све да се спортисти у Врбасу осећају као код своје куће. У претходе три године наш Бокс клуб 'Чарнок' доказао је да уме, уз подршку партнера, да буде организатор једног оваквог сјајног такмичења и тако потврдили да Врбас са разлогом носи епитет града спорта", рекао је Станић приликом свечаног отварања.

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, оценио је да Јуниорски куп нација у боксу има посебан значај за локалну самоуправу, "јер на најбољи начин промовише стару племениту вештину и спорт уопште, мотивише младе да се опробају у још једној дисциплини, а граду доноси важну промоцију, не само у спортско смислу". Јовица Панић, представник Боксерског савеза Србије, изразио је наду да ће већ наредне године турнир бити организован у пуном капацитету, са боксерима из више десетина држава. Елеминационе борбе одржавају се и у четвртак, од 17.00 часова, петак и субота су слободни дани, а финалне борбе на програму у недељу, 18. октобра од 19.00 часова, уз пренос на ТВ каналу Arena fight.   

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"