Бесплатна ужина за свако треће дете

На последњој седници Скупштине општине Врбас измењена је Одлука о финансијској подршци породици са децом којом је проширен простор ове врсте подршке.

До сада су право на бесплатну ужину у основним школама имала деца без родитељског старања, деца са сметњама у развоју, деца из породица које користе новчану социјалну помоћ, као и деца из породица палих бораца, војних инвалида или цивилних инвалида рата. Изменом одлуке, право на бесплатну ужину од сада има и свако треће дете из свих породица.
 
"Проширили смо делокруг ову одлуке трећим дететом из свих породица и то је сада још једна од мера популационе политике, јер нема везе са материјалним положајем породице. Такође, некадашња одлука одређивала је да право на регресиран боравак у Предшколској установи имају корисници дечијег додатка, у размеру пола - пола, 50% родитељ, а 50% локална самоуправа, затим је у једном тренутку овај однос био у размери 80% обавеза на терет родитељ, а 20% на терет општине, да би изменом на последњој седници локалног парламента овај однос успостављен тако да од сада родитељи плаћају 40%, а 60% иде на терет општинског буџета. У корист родитеља измењен је и део који се односио на право на боравак за децу са здравственим проблемима, који је од сада утврђен на 50% на терет родитеља и 50% на терет локалне самоуправе, а била је 80%  према 20%", саопштила је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"