Врбасу нова подршка Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа уговоре за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре. Вредност бесповратних средстава за израду техничке документације за 21 пројекат износи 18 милиона динара. Општини Врбас припала су два уговора, укупно вредна више од 2,8 милиона динара.

Према склопљеном споразуму, за израду техничке документације за кужни ток раскрснице улица Маршала Тита и V пролетерске бригаде биће издвојено 2,4 милиона динара, а за реконструкцију раскрснице на укрштању улица Иве Лоле Рибара и Маршала Тита у Змајеву, са регулисањем саобраћаја семафором 480.000 динара. Уговоре у Покрајинској влади потписао је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

"Већ дуго година аплицирамо на све конкурсе Покрајинске владе и наилазимо на редовну подршку за пројекте које припремимо. Овом приликом конкурисали смо за средства за израду техничке документације за изградњу кружног тога у Врбасу. У претходном периоду рађено је доста на путној инфраструктури у нашем граду; Влада Србије финансирала је реконструкцију пута од Србобрана до Врбаса, а завршава се и реконструкција пута од Врбаса ка Кули. Ова кружна раскрсница је на делу који спаја ова два пута и биће веома важна за олакшавање протока саобраћаја на овој деоници. На овој раскрсници спајају се и правци ка Општој болници, ка једној основној школи, објекту великог трговинског ланца, индустријској зони и пијаци, и веома је важно да на овом месту унапредимо безбедност свих учесника у саобраћају. Исто тако важно је да подигнемо безбедност учесника у саобраћају на једној веома прометној раскрсници у Змајеву, што ћемо обезбедити новим семафорима", рекао је након потписивања уговора Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Уручујући уговоре представницима локалних самоуправа, председник Покрајинске владе Игор Мировић подсетио је на то да је Покрајинска влада овог месеца издвојила и 46,1 милион динара за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у 26 градова и општина. Реч је о пројектима намењеним безбеднијем саобраћају у зонама школа и постављању семафора. "Ми смо преко ресорног секретаријата крајем 2018. године образовали Савет за безбедност саобраћаја и спровели Студију обележја безбедности саобраћаја, која је показала да се просечно на годишњем нивоу догађа око 7.000 саобраћајних незгода у АП Војводини, од тога 40 посто у Новом Саду. Циљ нам је да се смањи број тих незгода, а безбедност и унапређење саобраћаја биће један од наших приоритета“, рекао је Мировић.

Уз Врбас, бесповратна средства за израду техничке документације за кружне токове добили су Беочин, Бач, Бечеј, Опово, Врбас, Сомбор, Србобран и Ириг, а за семафоризацију раскрсница и пешачких прелаза – Бач, Панчево, Кикинда, Сомбор, Зрењанин, Сремска Митровица, Бечеј, Кањижа, Нови Сад, Пећинци, Жабаљ и Ириг.

Након израде документације, локалне самоуправе конкурисаће код републичких и покрајинских фондова за наставак ових пројеката, чију ће реализацију Покрајинска влада подржати због њихове велике важности за безбедност свих учесника у саобраћају.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"