ЈКП "Комуналац": Зимска служба почела са чишћењем путева

Дежурне екипе Зимске службе ЈКП "Комуналац" спремно су дочекале прве снежне падавине ове зиме, саопштено је у недељу из овог предузећа.

"Прва интервенција у овој сезони почела је у ноћи између петка и суботе, у 03.00 сата након поноћи, када је интервенисала једна дежурна екипа Зимске службе Пословне јединице 'Чистоћа'. Том приликом посипана је со на мостове, пешачке прелазе и главне путне правце.

Од недеље у 19.00 часова на терену је шест екипа које расположивом механизацијом чисте снег са путева првог, другог и трећег приоритета. Радиће се све док снег буде падао и не буде уклоњен са путева, како би се саобраћај несметано и безбедно одвијао. Апелујемо на возаче да се придржавају саобраћајних прописа и поштују саобраћајну сигнализацију. Ограничење брзине у зимским условима вожње је 40 km/h. Зимска служба је у приправности 24 часа и располаже довољним количинама агрегата", саопштено је из ЈКП "Комуналац". 

Током ове акције утрошено је 30 тона соли, шест тона ризле и око 500 килограма магнезијум хлорида за пешачке стазе. За текућу зимску сезону набављена је довољна количина агрегата и све је спремно за интервенције. Има 350 тона соли, 20 тона хладне асфалтне масе, 50 тона ризле и 4 тоне магнезијум хлорида. Уколико се укаже потреба набавиће се и додатне количине.

Иначе, у надлежности Зимске службе ЈКП "Комуналац" нису улице Кларе Фејеш Мире, Октобарска, Данила Бојовића Ивана Милутиновића и обилазница, али се и оне ипак одржавају. Одржавање ових улица је у надлежности ЈП "Путеви Србије". Такође, у надлежности "Комуналца" је пут Куцура - Змајево, Равно Село - Кулпин и Савино Село - Косанчић, као и главне улице у насељеним местима у општини Врбас, док остали путни правци нису у надлежности врбаског предузећа.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"