Ускоро конкурс за доделу сеоских кућа избеглицама

Општина Врбас обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. годин до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или на територији Републике Србије, да је припремљен нови јавни позив за решавање стамбеног питања угроженим избегличким породицама.

Овога пута ради се о конкурсу на коме ће се прама утврђеним критеријумима угрожености, стамбени проблем решавати кроз куповину четири сеоске куће са окућницом и доделу пакета помоћи, у оквиру Регионалног стамбеног програма - Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 8 - сеоске куће. 

Конкурс ће бити објављен 17. фебруара 2021. године на огласним таблама општине и месних канцеларија општине Врбас, као и на интернет презентацијама општине Врбас - vrbas.net и Комесаријата за избеглице и миграције - kirs.gov.rs Конкурс ће трајати до 02. априла 2021.

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Врбас кроз куповину сеоске куће са окућницом у максималном износу од 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу од 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу од 4.750 евра у динарској противвредности). Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастар непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

 
 

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...