Одржана VII седница СО Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас састали су се по седми пут у актуелном сазиву како би разматрали укупно десет тема предложених дневним редом. Као и претходних пута, седница је из епидемијских разлога одржана у холу Центра за физичку културу "Драго Јововић".

Скупштина општине је потврдила мандат одборнику Жељку Бјелану из одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“. На седници је усвојен Предлог одлуке о доношењу Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за 2021. годину у општини Врбас, као и Предлог одлуке о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за 2020. годину. Усвојен је Предлог одлуке о усвајању Анализе пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању, те Предлог одлуке о прихватању удела без накнаде општине Врбас у капиталу привредног друштва "Full protect" из Београда. Изгласан је и Предлог одлуке о додељивању искључивог права јавном предузећу, јавној агенцији и туристичкој организацији којима је оснивач општина Врбас за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује. Предлог одлуке о доношењу измена и допуна плана детаљне регулације блока 27 и 36 у Врбасу такође је усвојен на овој седници. Предлозима Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, дошло је до измена у саставу Надзорног одбора Туристичке организације и Управном одбору Центра за социјални рад.

Представници опозиционе Одборничке групе „Ослободимо Врбас“ су на почетку заседања предложили да се дневни ред допуни низом додатних тачака, углавном са циљем да се формирањем анкетних одбора испита пословање појединих јавних предузећа и закључених уговора. Већином гласова одлучено је да дневни ред остане у предложеној верзији.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"