Заседао Савез за здравље општине Врбас

Савет за здравље општине Врбас разматрао је данас више тема из области здравствене заштите становништва а највише пажње било је усмерено актуелној епидемијској ситуацију, посебно у образовним установама.

Како је наведено, епидемијска ситуација неповољна је у Предшколској установи и средњим школама, у којима се бележи већи број заражених међу запосленима и ученицима, као и оних у изолацији. Ипак, према нормативима који су прописани од стране надлежних органа, нема услова за прелазак само на онлајн наставу. Предочен је извештај и вакцинацији у општини Врбас, са посебним освртом на социјално угрoжене категорије грађана. Према подацима, вакцину је примило више од 6.700 грађана, а две трећине овог броја је и ревакцинисано.

Савет за здравље најавио је да ће у обележавање Светског дана здравља бити укључена и Општинска организација Црвеног краста Врбаса. Такође, констатовано је да је остварен велики део планова из области здравствене политике, као и да су здравствене установе у претходном периоду значајно модернизоване.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"