Млади из Врбаса део пројекта Асоцијације Културанова

Асоцијација Културанова из Новог Сада, у сарадњи са Панонском aктивистичком oрганизацијом из Зрењанина, укључила је Врбас и још пет градова из Војводине у омладински пројекат у ком ће се млади бавити темама родне равноправности, мањинских права, говора мржње и предрасуда у локалној заједници.

"Позивамо вас да будете део промене коју желите да видите у вашој заједници. Током неколико заједничких радионица радићемо на изради текстова и истраживања на теме: родне равноправности, мањинских права, говора мржње и предрасуда у локалној заједници. Аутори тих текстова сте ви, а од екипе добијате менторску подршку и помоћ током целокупног процеса. Ваши текстови наћи ће се у заједничкој публикацији пројекта која ће бити објављена на крају пројекта, а имаћете прилику и да свој рад представите на конференцијама у свом месту. Радионице се одржавају 02, 03. и 09. априла у Клубу Музика на куб, улица Његошева 4а, Врбас. Петком радимо од 14.00 до 17.00 часова, а суботом од 13.00 до 16.00 часова", стоји у позиву новосадске Асоцијације Култранова.

Пројекат се спроводи у шест општина - Врбас, Зрењанин, Сомбор, Бачка Паланка, Кикинда и Вршац.

"У сваком месту осморо учесника радиће на изради четири текста. На крају процеса имаћемо 24 текста која се баве наведеним темама. Добићете неопходна знања и вештине за израде текстова, подршку, промоцију, објављивање ваших радова и прилику да о овим проблемима јавно говорите, као и сертификате. Предходно знање у области новинарства није неопходно. Са вама ће радити искусни новинари и омладински радници који су и те како спремни да вам пренесу знање и помогну вам да побољшате вашу заједницу, укажете на проблеме и решења", додају из Културанове.

Више о пројекту и пријаву за учешће можете видети и попунити ОВДЕ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"