Општини Врбас подршка МДУЛС

Министарство државне управе и локалне самоуправе објавило одлуку о расподели финансијских средстава из Буџетског фонда за локалне самоуправе, према којој је градовима и општинама у Србији додељено 460 милиона динара по различите пројекте. Према овој одлуци, општини Врбас припало је 718.903 динара за модернизацију софтверског система у службама Општинске управе. 

Министарка Марија Обрадовић објаснила је да је из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе пружена подршка различитим инфраструктурним пројектима, а да је део средстава усмерен за модернизацију градске, односно општинске управе за увођење различитих софтвера и електронских сервиса који су неопходни за унапређење рада. Такође, новац је намењен и за организовање спортских, културних и туристичких манифестација, као и за отклањање последица елементарних и осталих непогода.

"Број пријава локалних самоуправа ове године био је пет пута већи него што предвиђа Фонд, што значи да су се градови и општине пробудили и желе да поправе квалитет услуга према грађанима и привреди у својим срединама. Веома је важно да грађани и општине знају да ће утрошак ових средстава бити строго контролисан, а ми ћемо на терену обилазити фазе реализације тих пројеката. Суштина је да овај новац буде утрошен за боље функционисање градова и општина који морају бити сервис и грађана и привреде у Србији", поручила је министарка.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"