Све спремно за IV "Равно Село Филм Фестивал"

Општина Врбас и Јавно комунално предузеће "Комуналац" врше последње припреме за почетак IV "Равно Село Филм Фестивала", који је заказан за четвртак, 01. јул. Зграда бившег Дома културе срушена је до темеља, сав материјал је уклоњен, а тренутно се уређују зелене површине око спортског терена на којем ће бити пројекције филмова. Завршне радове данас су обишли Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Игор Шкундрић, директор ЈКП "Комуналац".

"Припремни радови за IV 'Равно Село Филм Фестивал' теку по плану, а за нас грађане општине Врбас, посебно за Равноселце, најважније је да је зграда Дома културе која је изгорела пре шест година, сада срушена и почеле су и припреме за изградњу новог. Желим да се захвалим Игору Мировићу, председнику Покрајинске вледе, који је препознао потребе свих грађана и буџету АП Војводине обезбедио средства за изградњу новог Дома културе. Важно је да нећемо стати на овом пројекту, већ нас у наредном периоду очекује јавна набавка за завршетак радова на згради Дома културе у Врбасу, чија је градња почела још 1991. године, а ми се надамо да ћемо већ крајем ове или почетком наредне године, добити најмодерније место за извођење културних програма. У њему ће сви грађани имати прилику да уживају у представама, концертима и другим садржајима, и више неће бити потребе да због њих одлазе до Новог Сада или Београда. Све то имаћемо ускоро и у Врбасу", рекао је Ројевић. 

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић истакао је овом приликом да предузеће које води редовно излази у сусрет потребама локалне самоуправе и грађана, посебно ако се то односи на припреме за велике културне догађаје као што је "Равно Село Филм Фестивал". "И ове године имаћемо прилику да уживамо у програму 'Равно Село Филм Фестивала', који је постао традиционални културни догађај. Одазвали смо се и најновијем позиву општине Врбас и кренули смо у акцију уређења простора на ком ће фестивал одржати, уређене су зелене површине у ширем центру места и очишћен терен на ком ће се окупљати сви посетиоци. Општина Врбас препознала је да Равном Селу треба овакво дешавање, слично је и у Змајеву у ком се тренутно одржава 'Културно лето', па тако можемо рећи да локална самоуправа успешно организује и подржава културни живот у свим местима", рекао је Шкундрић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"