Школи у Куцури средства за суфинансирање пројекта штедљиве расвете

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић уручио је данас уговоре вредне 45 милиона динара за реализацију 24 пројекта штедљиве расвете у јавним установама у 17 војвођанских општина. Један од уговора биће реализован у општини Врбас, у Основној школи "Братство-јединство" у Куцури, којој је за увођење штедљиве расвете издвојено 2.265.832 динара.

Секретар Бјелић је истакао да је корист од ових улагања  вишеструка – јавним установама широм Војводине обезбеђује се квалитетнија расвета, али и умањење трошкова за електричну енергију. Истовремено, постављањем савремене ЛЕД расвете постиже се и смањење загађења животне средине. Процењено је да ће реализацијом ових пројеката бити остварена уштеда од око  12 милиона динара на годишњем нивоу, односно да ће потрошња електричне енергије бити мања за 1.304 МWh годишње.

Уз Куцуру, бесповратна средства добиле су основне школе у Ковачици, Шиду, Сонти, Пригревици, Елемиру, Челареву, Меленцима, Бачкој Тополи, Крајишнику и Банатском Карађорђеву, предшколске установе у Апатину, Новом Кнежевцу, Тителу и Кули, домови здравља у Сечњу и Иригу, спортски центри у Шиду, Беочину, Кикинди и Бачкој Паланци. Право на ова средства остварили су и Средња пољопривредно-прехрамбена школа у Сомбору и Културни центар у Зрењанину.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"