Пријем за златну Машу

У част златне Маше Јанковић, европске првакиње у кошарци, данас је у Скупштини општине Врбас приређен пријем. Машу, чланове породице Јанковић, пријатеље, њене тренере и бројне девојчице и младе девојке, чланице ЖКК Врбас, међу којима можда расте нека нова европска првакиња, примили су Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Сања Жигић, председница Скупштине општине, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Бојан Антонић, секретар Спортског савеза, и други функционери, задовољни због прилике да Маши Јанковић лично честитају на фантастичном успеху коме се радује цели Врбас и цела Србија.

"Задовољство ми је и част што имам прилику да Маши Јанковић и целој репрезентацији Србије честитам на сјајном успеху оствареном на Првенству Европе. Нас срећним, задовољним и поносним чини и то што је део овог успеха и наша Маша, грађанка Врбаса, најбољи репрезент нашег града. Њен успех нас обавезује да и даље издвајамо значајна средства за спорт и даје нам наду да ћу и у будућности Врбас изнедрити нове шампионе", рекао је овом приликом Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и пожелео Маши нове успехе и титуле у наставку каријере.

Већ први утисци дочеком у Скупштини општине измамили су на лицу Маше Јанковић осмехе и знаке задовољства, иако, како каже, још увек није свесна величине успеха који је остварила заједно са другарицама из репрезентације. "Ово је прелепо и хвала свима на дочеку и честиткама. Освајање златне медаље у Валенсији је мој најлепши дан у животу, а најлепше осећаје доживела сам приликом изласка на балкон на дочеку у Београду. Током првенства добијала сам бројне поруке подршке Врбашана и других људи из Србије и биле су ми веома значајне у тим данима такмичења. Било је веома напето, али након лошег почетка против Италије, али и остварене победе, а затим када смо успели да савладамо Шпанију, знале смо да ћемо освојити медаљу. Све остало биле је лакше, чак је финална утакмица против Француске била најмање напета. Бити члан репрезентације је неописиво лепо, ускоро крећу припреме за Олимпијске игре и надам се да ћу поново бити део тима. Део мојих снова је учешће на Олимпијским играма", рекла је Маша и захвалила Врбасу на подршци, честиткама и најлепшим жељама.

Честитке Маши упутили су и Сања Жигић, Срђан Станић и Бојан Антонић, уз јасно исказану спремност да се учини све што је потребно да Врбас настави да развија спорт и услове за бављење њиме. 

Данило Боровић, један од тренера Маше Јанковић, истакао је да златна медаља до које је стигла кошаркашица из Врбаса, потпуно заслужена, али да је тражила велика одрицања. "Можда сам један од тренера који је и најкраће радио са Машом, али сам одмах видео неограничену жељу и мотив за сталним радом. Играчица која је изашла из таквим повреда, као што је то Маша, мора да покаже посебан карактер и вољу и то се данас ретко виђа, на жалост. Она није одустала, сваки пут кад се вратила додала је гас, знала је вој циљ и ништа је није зауставило на путу ка њему. Чак и у време короне, када су сви терени били затворени, имали смо један терен у шуми за који се није знало и на ком смо радили. Било је мукотрпно, било је ту и суза, али такав је пут до успеха и он се мора проћи. То је једини пут и Маша није одустала на њему", рекао је Боровић.  

 

   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"