Суноко у Врбасу покренуо биогасно постројење

Чланица МК групе, компанија Суноко, објавила је да је пустила у рад биогасно постројење за производњу електричне енергије у Врбасу, вредно више од девет милиона евра.

Постројење, како се истиче, има капацитет производње електричне енергије од 2,4 мегаватсати, тако да ће обезбеђивати годишње потребе за струјом око 5.000 домаћинстава.

„Иако Србија као аграрна земља има изузетан потенцијал када су у питању обновљиви извори енергије, код нас данас постоји само око 15 постројења за биогас. Компанија Суноко, као део МК групе, одлучила је да отпадне сировине и нуспроизводе од шећерне репе искористи за производњу струје“, истакао је директор техничког сектора компаније Суноко Зоран Стојак. Он је нагласио да оваквим иновативним пројектима, групација доприноси заштити животне средине, али и ефикаснијем и одрживом пословању.

Како је најављено, МК група ће у наредне три године уложити 300 милиона евра у кључне области пословања, од чега је 85 милиона евра опредељено за другу фазу ветропарка „Кошава“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"