Приоритет прикључење индустрије на ЦППОВ

Општина Врбас успешно је преузела управљање Централним постројењем за прераду отпадних вода - ЦППОВ, који је изграђен уз подршку Европске уније, закључено је на данашњем састанку представника општине Врбас са представницима Европске комисије и Делегација ЕУ у Србији. На састанку, ком су присуствовали и представници Министарства животне средине и Министарства за ЕУ интеграције, било је речи о даљим модалитетима и могућностима унапређења рада пречистача кроз укључивање привредних субјеката уз Велики бачки канал у рад пречистача.

Ингрид Сагер, задужена за животну средину у Европској комисији, и чланови Делегације ЕУ у Србији, нагласили су да је од посебног значаја да се до краја године створе услови за прикључење великих индустријских система у Врбасу на пречистач отпадних вода.

На састанку је констатовано да је у изградњу пречистача уложено 23 милиона евра и да постројење има велики капацитет, а да је циљ његове градње побољшање санитарних и здравствених услова у општинама Врбас и Кула и околним селима. На састанку је било речи о даљим корацима у раду постројења.

"Одговорно управљање отпадним водама је један од приоритета општинске администрације. Здравље Врбашана је наш императив и наш главни задатак. Централни пречистач је постројење од стратешког значаја за нашу животну средину. Такође, ради унапређења еколошких стандарда у нашој општини, ми ове године значајна средства инвестирамо у завршетак градње канализационе мреже у насељеним местима, што је предуслов за рад пречистача у пуном капацитету", рекао је на састанку председник општине Врбас Предраг Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"