Приоритет прикључење индустрије на ЦППОВ

Општина Врбас успешно је преузела управљање Централним постројењем за прераду отпадних вода - ЦППОВ, који је изграђен уз подршку Европске уније, закључено је на данашњем састанку представника општине Врбас са представницима Европске комисије и Делегација ЕУ у Србији. На састанку, ком су присуствовали и представници Министарства животне средине и Министарства за ЕУ интеграције, било је речи о даљим модалитетима и могућностима унапређења рада пречистача кроз укључивање привредних субјеката уз Велики бачки канал у рад пречистача.

Ингрид Сагер, задужена за животну средину у Европској комисији, и чланови Делегације ЕУ у Србији, нагласили су да је од посебног значаја да се до краја године створе услови за прикључење великих индустријских система у Врбасу на пречистач отпадних вода.

На састанку је констатовано да је у изградњу пречистача уложено 23 милиона евра и да постројење има велики капацитет, а да је циљ његове градње побољшање санитарних и здравствених услова у општинама Врбас и Кула и околним селима. На састанку је било речи о даљим корацима у раду постројења.

"Одговорно управљање отпадним водама је један од приоритета општинске администрације. Здравље Врбашана је наш императив и наш главни задатак. Централни пречистач је постројење од стратешког значаја за нашу животну средину. Такође, ради унапређења еколошких стандарда у нашој општини, ми ове године значајна средства инвестирамо у завршетак градње канализационе мреже у насељеним местима, што је предуслов за рад пречистача у пуном капацитету", рекао је на састанку председник општине Врбас Предраг Ројевић.

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...