Усвојен ребаланс буџета за 2021. годину

У четвртак је одржана X седница Скупштине општине Врбас. Као најважнија тачка дневног реда издвојио се ребаланс буџета за 2021. годину. 

Седница локалног парламента је отворена променом у саставу одборника; уместо Славице Димитријевић, која је почетком јула поднела неопозиву оставку на одборничко место, у Скупштину општине Врбас ушао је Милан Глушац, донедавни заменик председника општине.

Такође, усвојене су Одлука о изменама Кадровског плана у Општинској управи општине Врбас, Интерном ревизору општине Врбас и Правобранилаштву општине Врбас за 2021. годину, Одлука о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи општине Врбас, затим Одлука о припреми и садржини Кадровског плана општине Врбас, Декларација о улози функције управљања људским ресурсима у општини Врбас, Одлуке о контроли пријема и реализације донација општине Врбас и Одлука о пружању грејних услуга за грејну сезону 2021/2022. године.

Скупштинска већина изгласала је и Одлуку о давању сагласности на Нацрт измена Јавног уговора о јавно-приватном партнерству за уговорну испоруку топлотне енергије уз реконструкцију система за производњу топлоте ЈКП „Стандард“ – Анекс 1, Решење о давању сагласности на измене Пословног плана Апотекарске установе Врбас за 2021. годину са изменом финансијског плана Апотекарске установе Врбас за 2021. годину, затим Решење о давању сагласности на измене финансијског плана Културног центра Врбаса за 2021. годину, Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП „Пречистач Врбас – Кула“ Врбас за 2021. годину, Решење о давању сагласности на измене и допуне Посебног програма за коришћење средстава из буџета општине Врбас и Кула ЈКП „Пречистач Врбас – Кула“ Врбас за 2021. годину, као и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за период од 01. јануара до 31. децембра 2020. године.

Локални парламент дао је "зелено светло" и за промену на руководећој позицији у ЈКП "Пречистач Врбас – Кула"; уместо Ранка Митровића, који одлази у пензију, за вршиоца дужности директора именован је Миљко Миљанић.

Седница, X по реду, завршена је предлозима Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, и питањима и предлозима одборника.

 

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...