Усвојен ребаланс буџета за 2021. годину

У четвртак је одржана X седница Скупштине општине Врбас. Као најважнија тачка дневног реда издвојио се ребаланс буџета за 2021. годину. 

Седница локалног парламента је отворена променом у саставу одборника; уместо Славице Димитријевић, која је почетком јула поднела неопозиву оставку на одборничко место, у Скупштину општине Врбас ушао је Милан Глушац, донедавни заменик председника општине.

Такође, усвојене су Одлука о изменама Кадровског плана у Општинској управи општине Врбас, Интерном ревизору општине Врбас и Правобранилаштву општине Врбас за 2021. годину, Одлука о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи општине Врбас, затим Одлука о припреми и садржини Кадровског плана општине Врбас, Декларација о улози функције управљања људским ресурсима у општини Врбас, Одлуке о контроли пријема и реализације донација општине Врбас и Одлука о пружању грејних услуга за грејну сезону 2021/2022. године.

Скупштинска већина изгласала је и Одлуку о давању сагласности на Нацрт измена Јавног уговора о јавно-приватном партнерству за уговорну испоруку топлотне енергије уз реконструкцију система за производњу топлоте ЈКП „Стандард“ – Анекс 1, Решење о давању сагласности на измене Пословног плана Апотекарске установе Врбас за 2021. годину са изменом финансијског плана Апотекарске установе Врбас за 2021. годину, затим Решење о давању сагласности на измене финансијског плана Културног центра Врбаса за 2021. годину, Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП „Пречистач Врбас – Кула“ Врбас за 2021. годину, Решење о давању сагласности на измене и допуне Посебног програма за коришћење средстава из буџета општине Врбас и Кула ЈКП „Пречистач Врбас – Кула“ Врбас за 2021. годину, као и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за период од 01. јануара до 31. децембра 2020. године.

Локални парламент дао је "зелено светло" и за промену на руководећој позицији у ЈКП "Пречистач Врбас – Кула"; уместо Ранка Митровића, који одлази у пензију, за вршиоца дужности директора именован је Миљко Миљанић.

Седница, X по реду, завршена је предлозима Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, и питањима и предлозима одборника.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"