Од јесени градско грејање на гас

Пребацивањем комплетног система градске топлане с мазута на гас, Врбас је побољшао квалитет грејања у свим градским квартовима, подигао енергетску ефикасност и побољшао квалитет животне средине, саопштено је данас из локалне самоуправе. Гас ће као енергент користити све градске грејне подстанице, а урађена је и гасификација свих објеката у блоковима Сава Ковачевић, Васиљ Копривица, Космајска, Палих бораца и Центар за физичку културу "Драго Јововић". У питању је 1.312 станова и пословних простора, укупне површине 86.253 квадратна метра. Процењена вредност инвестиције је 160,2 милиона динара. Грејање на гас почиње на јесен.

Преласком на нови, квалитетнији енергент очекују се новчане уштеде у буџету, а посебно ће бити важно остваривање великих еколошких бенефита, јер ће загађење ваздуха од грејања бити сведено на минимум.

"Прелазак градске топлане с мазута на гас је вишеструко важна инвестиција, која се налази у завршној фази, и која ће почети да се исплаћује већ на јесен, кад почне нова грејна сезона. Грађани ће у више од 1.300 станова и пословних простора имати квалитетније грејање, а сви ми ћемо као заједница имати здравију и чистију животну средину", рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

Истовремени, извршена је и гасификација Основне школе "Светозар Милетић" и Средње стручне школе "4. јули". "Поред радова на гасификацији, Врбас ове године има највећа улагања у комуналну инфраструктуру у последњих 30 година. Више од 1,5 милијарди динара из буџета за 2021. године општина улаже у инвестиције у граду и насељеним местима. У питању је 20 пројеката у Врбасу, Змајеву, Равном Селу, Савином Селу, Куцури и Бачком Добром Пољу. Највише новца биће уложено у боље водоснабдевање, завршетак канализационе мреже, обнову школа, Опште болнице, као и у уређење путева и гасификацију", рекао је Ројовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"