Крајем августа почиње замена столарије у вртићима и школи

Замена дотрајалих прозора и врата у вртићима "Ливадица", "Бубица", "Полетарац" и "Вила" Предшколске установе "Бошко Буха", као и у Основној школи "Светозар Милетић" почеће 28. августа, најављено је данас из општине Врбас. Ђаци и предшколци свих узраста у овим образовним јединицама имаће ускоро боље грејање и климатизацију, а трошкови загревања простора ће бити мањи и до 40 одсто. Истовремено, укупна емисија угљен-диоксида биће смањена за 40 одсто, односно за око 400 тона годишње. Пројекат вредан 1,6 милиона франака, односно 173.293.600 динара, реализује се у сарадњи са Владом Швајцарске.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић, рекао је да је Врбас на конкурсу Швајцарске владе најбоље оцењена локална самоуправа. "Осим великих финансијских уштеда, овај пројекат ће обезбедити и повољне еколошке бенефите. Ово је наставак наших активности на повећавању енергетске ефикасности. Већ смо комплетан систем градског грејања с мазута, као лошег енергента, пребацили на гас. Нашу посвећеност препознале су Влада Швајцарске и Влада Србије и након низа провера, Врбас је још у првом кругу оцењивања оцењен највећом оценом и додељено нам је 1,6 милиона франка из укупног буџета пројекта. Општина Врбас је ове године имала изузетно велику пројектну активност. Наш инвестициони буџет износи преко 1,5 милијарди динара. А уз подршку Покрајинске и републичке владе реализовали смо многе пројекте који обезбеђују боље животне услове свим становницима Врбаса. Посебно смо окренути бољим условима за образовање и боравак деце у вртићима", рекао је Ројевић.

Уговор о инвестицији недавно је потписала министарка енергетике Зорана Михајловић, која је истакла да Врбас има одличну сарадњу са Владом Србије и да је ово један у низу енергетских пројеката који се реализују у Врбасу. Министарка је истакла да је циљ Србије да до 2030. године смањи потрошњу енергије за 40 одсто. "План је и да имамо бар 50 процената енергије добијене из обновљивих извора и то је заједнички посао Владе и локалних самоуправа. Потребно је и да нашу децу учимо о томе шта је енергетска ефиканост и колико је енергија битна", рекла је Михајловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"