Општина Врбас на Данима породице у Перлезу

Општина Врбас била је део манифестације Дани породице, првог организованог скупа посвећеног решавању демографске кризе у Србији, који се одржава у банатском селу Перлез, код Зрењанина. Циљ скупа је промоција вредности и значаја породице, заједнице и здравих стилова живота, док је идеја Дана породице дефинисана као "буђење свести да је свака рођена беба, победа за нацију, свака мајка понос нације и сваки млад човек који остане у својој средини да ради и ствара породицу, истински херој нације".

Уз општину Врбас, на манифестацији учествују Зрењанин, Нови Сад, Шабац, Суботица, Сомбор, Кикинда, Ириг, Темерин, Сечањ, Житиште, Нова Црња, Владимировци, Трговиште, Топола, Ужице и Краљево.

Уз реку Бегеј у Перлезу, урађена је комплетна инфраструктура, стаза дуга 655 метара, дрвене клупе, мини плато и прилаз кеју, и у овом амбијенту одржани су Дани породице. Уприличено је отварање шеталишта, некадашњег породичног корзоа, затим специфичног парка и бунгалова за породице, као и едукативни центар на отвореном, за младе брачне парове и школа родитељства. Министар за бригу о породици, Ратко Дмитровић, је на шеталишту уз Бегеј, заједно са рвачем Зурабом Датунашвилијем и глумцем Миодрагом Радоњићем, открио плочу првог Породичног корзоа, у присуству Радоша Пејовића, покрајинског секретара за социјалну политику и демографију, Сима Салапуре, градоначелника Зрењанина, и Марије Стајић, представнице Међународне организације за породицу.

У склопу Дана породице потписан је Споразум о сарадњи града Зрењанина и Фондације "Заједно за младе", а потписници су били докторка Даница Грујичић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Грујичић је овом приликом указала да је "жена стуб куће и да свака жена има право избора, а да ли ће изабрати каријеру или породицу, или само породицу, или само каријеру, то је њена одлука". "Младе девојке молим да одаберу оно на средини, и каријеру и породицу једнако је важно и једно и друго", поручила је Грујичић. Манифестација "Дани породице" одржава се до 14. августа у организацији УГ "Породична Србија", Министарства за бригу о породици, Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију, Покрајинског секретаријата за туризам и привреду и града Зрењанина.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"