Ива, Маша и Јана у пуном сјају пред фестивал "Србија у ритму Европе"

Десетак дана пред наступ на Првој ТВ, на популарном музичком фестивалу за младе "Србија у ритму Европе", јавности су се данас представиле Ива Милићевић и Маша и Јана Аврамов, представнице општине Врбас. Насмејане, ведре и пуне оптимизма, у лепршавим, црвеним костимима, покушаће да извођењем једне турске песме, која је изабрана као плод партнерства са Амбасадом Турске, на најбољи начин представе свој град и обезбеде висок пласман, или, што да не, постану и овогодишње победнице фестивала "Србија у ритму Европе".

Поводом Ивиног, Машиног и Јаниног представљања данас је Врбас посетио Давид Макевич, директор фестивала, и у сусрету са представницама Врбаса и Тијаном Алексић, заменицом председника општине, најавио за 05. септембар у 13.00 часова финално такмичење на Првој ТВ.

"Од јануара смо у реализацији нашег пројекта 'Србија у ритму Европе' за 2021. годину и општина Врбас је једна од 24 општине и града која је већ дужи низ година учесник фестивала. Ове године партнер Врбас је Амбасада Турске, са којом смо већ успешно сарађивали и надам се да ћемо ту сарадњу у наредном периоду додатно развити. Деца која представљају Врбас су веома талентована, њихов напредак био је јасно видљив, расте интересовање за њихов наступ и надамо се да ће имати и запажен пласман. Циљ нам је да подстакнемо овакве таленте, да им дамо могућност да просперирају на локалном и националном нивоу и представе своја знања и вештине на најбољи начин", рекао је Макевић и изразио наду да ће сарадња популарног фестивала и општине Врбас бити настављена и наредних година.

Ива, Маша и Јана позвале су своје суграђане да гласају за њих - потребно је на број 1557 послати СМС са текстом ПЕСМА_11

"Хвала општини Врбас и 'Србији у ритму Европе' што мисли о нама и што нам заједничким снагама обезбеђују лепшу будућност. Ми смо деца и наша задатак је да се смејемо, плешемо и певамо, желимо да растемо уз овај фестивал, као и сва друга деца Европе, и то је сада реалност. Живео Врбас и живела Србија", рекла Јана Аврамов.

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, истакла је да локална самоуправе сваке године учествује у манифестацији "Србија у ритму Европе", што добра прилика за промоцију града. "Ипак, главни циљ је развој и промоција младих талената, као и промоција интеркултуралности, различитости и толеранције. Сарадња са 'Србијом у ритму Европе' већ је резултирала реализацијом једног важног пројекта за нашу локалну заједницу, а то је изградња игралишта за децу са посебним потребама и све друге малишане, у које је уложено више од осам милиона динара. Кроз сарадњу смо успоставили и контакте са многим амбасадама и надам се да има простора за нове пројекте. А наши најбољи амбасадори су наша деца, поносни смо на њих, и верујем да ће на прави начин представити свој град и Турску, која нам је партнер у манифестацији. Позивам суграђане да гласамо за наше лепе девојчице и дамо им пуну подршку", рекла је Алексић.

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"