Врбасу подршка за уклањање дивљих депонија

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, потписала је данас у Министарству заштите животне средине уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години на територији општине Врбас. У име надлежног министарства уговор је потписала министарка Ирена Вујовић.

Према Члану 3. уговора, Министарство заштите животне средине ће у циљу превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање издвојити 1.089.696 динара, док ће обавеза општине Врбас бити да обезбеди додатних 272.424 динара. Рок за реализацију пројекта је 01. октобар.

Око 500 дивљих депонија на територији 43 града и општине у Србији биће очишћено током септембра, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, након потписивања уговора. "Ово је једна од највећих акција чишћења коју ћемо спровести у наредном периоду. Према проценама, у Србији има око 3.500 сметлишта и дивљих депонија, а ми ћемо у септембру очистити 500, што је добар почетак. Важно је да подижемо свест грађана и да заједно чувамо очишћене локације како се не би дешавало да их изнова чистимо. Замолила сам јединице локалне самоуправе да појачају контролу, а министарство ће, где је потребно, обезбедити видео надзор на очишћеним локацијама. Контрола ће бити много ригорознија, јер започињемо велики посао за чистију будућност", поручила је министарка Вујовић.

Министарство је за овај пројекат у 43 општине и града издвојило 75 милиона динара.

"За нас је веома важно да остварујемо континуирану сарадњу са државним органима, у овом случају са Министарством заштите животне средине. Половином јула ово исто министарство издвојило је више од 12 милиона динара за пројекат изградње игралишта за децу у Врбасу, а ево већ после непуна два месеца издвајају се средства за још један пројекат у нашој локалној заједници. Ово су потврде да добро припремамо пројекте, да пратимо све конкурсе и позиве, али и потврде да надлежни органи плански усмеравају новац у локалне заједнице и заједно са њима унапређују квалитет живота у њима. Хвала Министарству заштите животне средине и министарки Ирени Вујовић на подршци нашим пројектима и уверена сам да ће их у будућности бити још више", рекла је након потписивања уговора Алексић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"