Отворена ковид болница у Новом Саду

Данас је у Новом Саду отворена ковид болница укупне површине 20.660 квадратних метара. Болница обухвата: пријемно одељење, хоспитални део, одељење за радиологију и дијализу, те операциони блок, ангио-салу, лабораторију, као и банку крви и апотеку. Камен-темељац за изградњу ове болнице потављен је пре четири месеца.

"Ово је још један заједнички пројекат свих нивоа власти, изузетан објекат с најсавременијом медицинском опремом. Испунили смо нашу обавезу, изградили смо болницу и омогућили да се борба с пандемијом одвија у најсавременијим здравственим условима", изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према Мировићевим речима, изградња ове болнице омогућиће несметан рад клиника Kлиничког центра Војводине, које су биле у ковид систему, као и несметано лечење пацијента који болују и од других болести. Мировић је подсетио на то да је – поред изградње ове болнице – реконструисано једанаест клиника Kлиничког центра Војводине, те да су у току и радови на изградњи блока Б и Ц и Kаменице 3.

"Пре шест година имали смо само две клинке у Kлиничком центру Војводине за које смо могли рећи да су биле у пристојном стању. Ревитализовали смо наш здравствени систем и доказали да је он способан и виталан", оценио је председник Мировић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је важно истаћи да се ова, трећа ковид болница, градила паралелно док је трајала борба с пандемијом.

„Апсолутно сам задовољна јер је овај ниво опремљености на највишем могућем нивоу. Урадили смо велику и важну ствар, јер ће ова болница, након завршетка пандемије, бити општа болница коју је Нови Сад чекао годинама”, нагласила је председница Брнабић.

Том приликом, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић саопштио је да је Град Нови Сад обезбедио линију градског превоза, која саобраћа до поменуте болнице на Мишелуку. „Ово је велики дан за Нови Сад и АП Војводину. Наша земља је толико ојачала да смо ову болницу изградили за само четири месеца”, изјавио је Вучевић.

„Имамо пуно разлога да будемо поносни, јер је држава – у најширем смислу речи – била способна да за тако кратко време заврши овај објекат. Ово је доказ озбиљности наше државе”, изјавио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Отварању ковид болнице присуствовали су и потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

извор: Покрајинска влада

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...