По први пут бесплатни уџбеници за све прваке

Ђаци прваци у општини Врбас ове године су по први пут од локалне самоуправе добили бесплатне уџбенике. Уџбеници су у сарадњи с Министарством образовања обезбеђени за свих 378 ученика који су 01. септембра кренули у школу. Председник општине Предраг Ројевић истиче да ће набавка уџбеника за ђаке прваке из општинског буџета постати пракса и у наредним годинама.

"Ми смо из општинског буџета издвојили 2.317.414 динара, а Министарство је обезбедило набавку дела уџбеника. Грађани општине Врбас чија деца су тек пошла у школу то заслужују, јер је то један од најважнијих догађаја за сваког родитеља и за сваку породицу. Исто тако, то је догађај од изванредног значаја и за нас као локалну самоуправу. Свака нова генерација ученика представља најбољу инвестицију у будућност града", рекао је Ројевић.

Он истиче да општина из свог буџета финансира ужине за сву децу у основним школама, а субвенционише и превоз ученика. Ове године се више од 300 милиона динара улаже у реконструкције, обнове и енергетску ефикасност вртића, основних и средњих школа у свим насељима.

"Пре неколико дана у склопу пројекта унапређења енергетске ефикасности, почела је реконструкција Основне школе 'Светозар Милетић', највећа у последњих 30 година. На целој згради, од око 6.000 квадрата биће урађена нова фасада, стављен нов кров, уграђена нова столарија, електричне, телекомуникационе инсталације, реконструисани плафони, а поједине учионице биће у потпуности реконструисане. Очекујемо да радови буду готови за шест месеци, а до тада ће свих 700 ученика наставу похађати у учионицама Средње стручне школе '4. јули', која се налази преко пута. Уз то, уз подршку Покрајинске владе, биће изграђен нов прилаз школи, то обухвата нове тротоаре и нов паркинг за возила родитеља и наставника. На тај начин безбедност ученика биће подигнута на највиши ниво. У склопу пројекта биће уређене и зелене површине на прилазу највећој основној школи у Врбасу, а очекује нас и реконструкција Гимназије 'Жарко Зрењанин', као и реконструкција Основне школе 'Бранко Радичевић' у Равном Селу", рекао је Ројевић.

 

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...