Едукативни пројекти наставница из Куцуре међу најбољим у Србији

Два пројекта наставница Јасминке Олић Илчешин и Здравка Мајкић, запослених у Основној школи "Братство-јединство" у Куцури, наћи ће се међу десетак најбољих пројеката који ће бити представљени на I Science on stage фестивалу, заказаном за 18. септембар у Београду.

"Science on stage" је међународно удружење STEM наставника (наука - science, технологија - technology, инжењеринг - engineering и математика - mathematics), који промовишу ИКТ вештине у изучавању свих дисциплина. Ово удружење је фокусирано на размену најбољих наставничких идеја у пракси, с циљем да се побољша квалитет СТЕМ вештина код свих наставника. Удружење постоји од 2000. године у 35 земаља, и сваке године у државама чланицама одржава се национално такмичење, а затим финално такмичење са најбољим примерима праксе из сваке државе.

"Ове године се одржава I Science on stage фестивал у Србији, под покровитељством Министарства просвете, МЕНСА-е, ЗУОВ-а, ЕЛТА-е и других еминентних образовних институција. Стручни жири је прегледао мноштво приспелих радова и изабрао десетак најбољих STEM наставних пројеката који ће бити представљени 18. септембра у Београду. Међу пажљиво одабраним пројектима нашли су се пројекти: 'Едукативне игрице у настави српског језика' Јасминке Олић Илчешин, и отворени образовни ресурс 'Поделимо знање', који су осмислиле Јасминка Олић Илчешин и Здравка Мајкић, запослене у ОШ "Братство-јединство' у Куцури. Стручни жири ће имати тежак задатак да изабере четири најбоља рада која ће представљати Србију на међународном такмичењу у Прагу, у марту 2022. године. Надамо се да ће пројекти наших наставница наћи место међу одабраним пројектима. Пожелимо им пуно успеха", саопштено је из куцурске основне школе.

 

КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

11. окт 2021. КУЛТУРА

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" организоваће у четвртак, 14...

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

25. сеп 2021. КУЛТУРА

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

Рајко Р. Каришић, уметнички фотограф, представио је синоћ...

Изложба графика Диане Моралес Галициа

24. сеп 2021. КУЛТУРА

Изложба графика Диане Моралес Галициа

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

"Панонски вашар" поново у Врбасу

24. сеп 2021. КУЛТУРА

"Панонски вашар" поново у Врбасу

Врбас ће у суботу и недељу, 25. и 26. септембра, бити дом...