ЈКП "Комуналац" у посети Друштву за помоћ МНРО "Кућица"

Представници Јавног комуналног предузећа "Комуналац" и Општинског већа посетили су јуче штићенике Друштва за помоћ МНРО "Кућица" и упознали се са активностима и условима у којим ради ово удружење. Посета "Кућици" била је прилика и за уручивање поклона, које су штићеницима предали Игор Шкундрић, директор ЈКП, уз жеље да им боравак и дружење буду лепши и пријатнији.

Активности "Кућице" финансира Министарство за рад и социјална питања, по пројектима Савеза за помоћ МНРО АП Војводине, а подршка стиже и од локалне самоуправе, са којом се планирају покретање социјалног предузетништва у ком би штићеници "Кућице" израђивали пластичне и металне привеске. За машину која им је за овај посао потребна новац је већ обезбеђен.

"Радује нас данашња посета представника 'Комуналца' који су нам изашли у сусрет и дошли да виде шта то наши корисници раде. Желимо да проширимо ову сарадњу и да они буду корисници наших услуга када заживи наш предузетнички рад", рекла је председница "Кућице" Александра Бајић.

"Задовољство ми је што се јавна предузећа, установе, месне заједнице, као и друга удружења, укључују за помоћ овом удружењу. Данашња посета њима пуна значи. Општина Врбас успела је да помогне не само уређење овог објекта, ми пружамо и многе друге водове помоћи за чланове удружења", истакла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

ЈКП "Комуналац" је друштвено одговорно предузеће које је се радо укључује у бројне акције и помаже заједници. "Обишли смо наше комшије, кориснике услуга 'Кућице', са жељом да их мало обрадујемо. Пре свега, желео бих да честитам члановима удружења што су максимално укључени у друштвени рад, што учествују у бројним радионицама и спортским активностима. Не само њима, честитам и људима који су овде свакодневно, поклањају им пажњу која им је потребна, брину о њима и желе да им улепшају дане. Често, можда, заборавимо на ову категорију суграђана. Данас смо ту да се са њима дружимо и укажемо пажњу која им припада. Они су највећи борци нашег друштва, показују како и у неким тешким животним тренуцима треба ићи даље, тако што се укључују у друштвени рад и ту постижу завидне резултате", рекао је након посете Шкундрић, директор ЈКП.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"