Ускоро нови засади у парку у улици Лазе Костића

Еколошки покрет Врбаса, општина Врбас и привредници постигли су ових дана договор о озелењавању великог парка у улици Лазе Костића.

Састанак поводом тога одржан је у кабинету Тијане Алексић, заменице председника општине, на иницијативу Еколошког покрета Врбаса. Скупу су присуствовали представници ЈКП "Комуналац", Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду - ЈАЗИП, Индустрије меса "Carnex", Шећеране "Суноко" и "Ecology sistem" из Врбаса, као и Горанског расадника у Сомбору.

"Договорено је да 'Комуналац' и ЈАЗИП обезбеде тракторска сврдла и радну снагу за копање рупа за садњу младих стабала. Радници 'Комуналца' ће у наредних неколико недеља уклонити суво и болесно дрвеће из парка, а Шећерана и 'Carnex' донираће 1.000 евра за куповину садница", предочио је председник ЕПВ Ратко Ђурђевац.


Он је казао да ће ЕПВ уложити додатних 1.100 евра за набавку младих стабала, кроз пројекат "Шума зове на дијалог", у оквиру програма "Еко-систем: подршка реформама у заштити животне средине", који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу. Горански расадник ће обезбедити саднице по избору, као и техничку и консултантску помоћ за садњу.

Кроз овај парк планира се изградња пешачко-рекреативне стазе, за коју су елаборат бесплатно израдили пројектанти Водопривредног предузећа "Бачка" у Врбасу. Предвиђено је да стаза буде дугачка 1.360 метара, широка 1,5 метара и оивичена дрвеним облицама. Парк се простире на шест хектара. Смештен је на ободу града и чини ветрозаштитни појас и баријеру штетним хемијским емисијама са њива.

извор: Вечерње новости

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"