"Дани руске културе" - "Дани хероја са Кошара"

Удружење српско-руског пријатељства "Род" организоваће се поводом Дана општине Врбас манифестацију "Дани руске културе".

Вишедневни програм поводом октобарских свечаности, између осталог посвећен и трагично настрадалом Драгану Грубићу, назван "Дани хероја са Кошара", почеће у петак, 15. октобра, отварањем изложбе под називом "Чета писаца", на којој ће бити додељене захвалнице за ауторе најбољих литерарних и ликовних радова пристиглих на конкурс који је за тему имао Русију.

Наредног дана, у суботу 16. октобра, од 11.00 до 12.00 часова, на гроб Драгана Грубића као и на спомен обележја страдалим у свим ратовима, биће положени венци, док ће од 12.30 часова, у дворишту Градског музеја Врбаса, бити организован још један програм са гостима: Гораном и Душаном Ђукићем, Владом Глођовићем и Валентином Чизмар.

У недељу, 17. октобра у 17.00 и 19.00 часова, у биоскопу "Југославија", биће емитовани руски ратни филмови "Казнени батаљон" и "Ми смо из будућности".

За понедељак, 18. октобар у 17.00 часова, заказана је свечана академија "Хероји са Кошара". Учествују: пуковници Ратко Вујадиновић и Душко Шљиванчанин, као и борци јединице "Громови" ВРС, док у културном делу програма наступају: хор "Бачки певачи", "Мон Мираш" из Суботице и КУД "Цар Душан Силни" из Фекетића. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"