Основци из БДП у акцији за другаре из "Мултиарта"

Током овогодишње Дечије недеље ученици Основне школе "Вук Караџић" организовали су и акцију прикупљања трајних прехрамбених намирница за потребе два удружења - Удружења "Мултиарт", које окупља децу и младе људе са развојним потешкоћама, као и Facebook групе "Оброк за породицу Врбас".

"У нашој хуманитарној акцији учествовали су сви ученици и радници школе. Прикупљали смо искључиво трајне прехрамбене производе како би удружења којим смо их наменили, имала могућност да у неком периоду, бар једном недељно, припреме оброке за појединце и породице које немају довољно средстава за живот. Донацију чине супе у кесицама, макароне, нудле, разне конзерве, суви кекс, дуготрајно млеко, уље, пасуљ, пиринач, зачини и други производи", рекао је Небојша Секулић, директор ОШ "Вук Караџић". Одзив ученика био је веома добар и за пет радних дана прикупљена је знатна количина хране.

"Од срца се захваљујемо ђацима и колективу школе 'Вук Караџић' и директору установе Небојши Секулићу. Заиста су нам доставили значајну помоћ коју су ђаци прикупили током Дечије недеље. Све делимо са сјајним женама, чланицама Facebook групе 'Оброк за породицу Врбас'. Сви смо ми на заједничком задатку, свако у свом домену. Сјајно је слати овакве поруке, учити ђаке емпатији, солидарности и човекољубљу", саопштио је након преузимања донације Борис Бијеловић, председник Удружења "Мултиарт".

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"