ПЗСМС отворио акцију тестирања спортиста

Покрајински завод за спорт и медицину спорта започео је у четвртак у Врбасу, у Центру за физичку културу "Драго Јововић", први круг тестирања моторичких и психолошких способности спортиста општине Врбас. Савремена опрема, проверене методе и знање стручних лица створиће услове за формирање јасне слику са каквим могућностима располажу и у каквом стању и форми се налазе играчи појединих домаћих клубова, те у ком смеру треба наставити активности на њиховом даљем развоју и усавршавању.

"Ово је први корак недавно договорене сарадње Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и општине Врбас. За почетак смо позвали четири професионална клуба да прођу тестирања и ускоро ћемо добити тачне податке о психо-физичком стању њихових чланова. Као локална самоуправа трудимо се да што више добрих услова за рад и тренирање створимо нашим младим спортистима, да им помогнемо да напредују и иду узлазном путањом, да оправдамо епитет града спорта, а овога пута у томе на помаже Покрајински завод за спорт и медицину спорта. Договорили смо и друге видове сарадње и надам се да ће она донети добре резултате", рекао је Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, приликом обиласка спортиста током тестирања.

Др Данијел Жупић, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, предводио је стручни тим који је у четвртак тестирао играче и играчице РК Врбас и ЖКК Врбас. "Тестирање спортиста није једини вид сарадње који смо договорили. У исту акцију ћемо укључити и ученике и већ смо договорили посету Основној школи у Равном Селу. Такође, ствараћемо за потребе многих спортова у општини Врбас оперативне тренере. Хвала председнику општине Предрагу Ројевићу који је заједно са сарадницима препознао важност оног чиме се бави Покрајински завод за спорт и медицину спорта, и шта то све може донети доброг спорту у општини Врбас", рекао је др Жупић.

 

КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

24. мај 2022. КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

Музичко-поетским програмом током којег су изведене тонови...

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

23. мај 2022. КУЛТУРА

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Врбас је у викенду за нама био домаћин Интернационалног ф...

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

19. мај 2022. КУЛТУРА

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

У просторијама Драмског студија Греда у Бачком Добром Пољ...

Шарлу Лабудовићу признање  ''Капетан Миша Анастасијевић''

19. мај 2022. КУЛТУРА

Шарлу Лабудовићу признање ''Капетан Миша Анастасијевић''

Наш суграђанин Горан Лабудовић Шарло добитник је повеље ...

"Јожеф Пехан - век после" - други део

16. мај 2022. КУЛТУРА

"Јожеф Пехан - век после" - други део

Други део изложбе слика "Јожеф Пехан - век после", посвећ...