ПЗСМС отворио акцију тестирања спортиста

Покрајински завод за спорт и медицину спорта започео је у четвртак у Врбасу, у Центру за физичку културу "Драго Јововић", први круг тестирања моторичких и психолошких способности спортиста општине Врбас. Савремена опрема, проверене методе и знање стручних лица створиће услове за формирање јасне слику са каквим могућностима располажу и у каквом стању и форми се налазе играчи појединих домаћих клубова, те у ком смеру треба наставити активности на њиховом даљем развоју и усавршавању.

"Ово је први корак недавно договорене сарадње Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и општине Врбас. За почетак смо позвали четири професионална клуба да прођу тестирања и ускоро ћемо добити тачне податке о психо-физичком стању њихових чланова. Као локална самоуправа трудимо се да што више добрих услова за рад и тренирање створимо нашим младим спортистима, да им помогнемо да напредују и иду узлазном путањом, да оправдамо епитет града спорта, а овога пута у томе на помаже Покрајински завод за спорт и медицину спорта. Договорили смо и друге видове сарадње и надам се да ће она донети добре резултате", рекао је Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, приликом обиласка спортиста током тестирања.

Др Данијел Жупић, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, предводио је стручни тим који је у четвртак тестирао играче и играчице РК Врбас и ЖКК Врбас. "Тестирање спортиста није једини вид сарадње који смо договорили. У исту акцију ћемо укључити и ученике и већ смо договорили посету Основној школи у Равном Селу. Такође, ствараћемо за потребе многих спортова у општини Врбас оперативне тренере. Хвала председнику општине Предрагу Ројевићу који је заједно са сарадницима препознао важност оног чиме се бави Покрајински завод за спорт и медицину спорта, и шта то све може донети доброг спорту у општини Врбас", рекао је др Жупић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"