У току реконструкција ОШ "Светозар Милетић"

Од 16. септембра у Основној школи "Светозар Милетић" трају велики радови на реконструкцији, први од 1987. године. Школа у Врбасу добила је 176 нових врата и нових прозора,а то је само 45 одсто радова који ће до априла бити изведени у највећој основној школи, коју похађа више од 700 ђака. Реконструкција обухвата замену крова, паркета, врата и прозора, реконструкцију санитарних чворова и фасаде, а у циљу унапређења безбедности ученика биће уређени и прилази школи. Радове је обишао председник општине Врбас Предраг Ројевић.

"Задовољан сам динамиком радова. Реконструкција школе 'Светозар Милетић' је изузетно важна за Врбас. Овде наставу похађа више од 700 ђака. Сви родитељи, и ми у општини Врбас се радујемо што ће много година након изградње школа бити модернизована и што ће добити нов, савремен изглед. Биће унапређена енергетска ефикасност. То ће унапредити услове за боравак и школовање, а уједно ћемо смањити потрошњу енергије, негативан утицај на животну средину и остварити уштеде у буџету", рекао је Ројевић и истакао да је у овогодишњем локалном буџету 365,6 милиона динара усмерено за реконструкцију и модернизацију школа и вртића. "Све што смо ми у општини Врбас урадили, све што радимо данас и што ћемо урадити у будућности, усмерено је на стварање бољих услова за живот, образовање и одрастање деце. Она су будућност овог града. У плану је реконструкција Гимназије 'Жарко Зрењанин', као и реконструкција Основне школе 'Бранко Радичевић' у Равном Селу, као и побољшање енергетске ефикасности у четири вртића. Такође, ђаци прваци у Врбасу ове године су по први пут од општине добили бесплатне уџбенике, а најбоље ђаке у општини наградили смо рачунарима, паметним сатовима и бежичним слушалицама. Реконструишемо дечија игралишта, спортске терене и унапређујемо услове живота за сву децу општине Врбас", рекао је Ројевић.

Радови на реконструкцији Основне школе "Светозар Милетић" делимично се финансирају из општинског и покрајинског буџета, а комплетна замена столарије се финансира у сарадњи Владе Србије и Владе Швајцарске Федерације. Поред школе обухваћена су и четири вртића, а укупна вредност радова је 173,3 милиона динара.

Директор школе Славиша Лубурић истакао је овом приликом да у просвету у Врбасу одавно није уложено толико средстава, као што је сада случај у установи коју води и у другим образовним објектима. "Захвални смо на ангажовању локалне самоуправе и свих других партнера, запослени, наши ђаци и родитељи. Вратићемо се у нову и модерну школу, праву школу која припада 21. веку, и за нас је веома важно да све што треба буде урађено. Седамсто ученика и њихови родитељи чекају реконструисани објекат, који је последњи пут уређиван 1987. године", рекао је Лубурић.

Гордана Прокин, мајка ученика ОШ "Светозар Милетић" и некада ученица ове школе, оценила је да је реконструкција за родитеље веома важна због безбедности деце, јер су до сада постојали и многи проблеми на овом плану. "Такви проблеми постојали су још у време када смо ми били ђаци ове школе, и ево развукли су се до данашњих дана. Срећни смо што ће све то бити регулисано, због деце која ће тек наредних година уписивати ову школу и уживати у њој, обновљеној и новој", рекла је Гордана Прокин.

Ученица Анђелина Виславски Дабић, ученица ОШ "Светозар Милетић", није крила задовољство што школа добија нови изглед. "И до сада је наша школа била лепа и уредна, али и дотрајала. Док радови трају ми смо пребачени у зграду средње школе и то нам не представља проблем, посебно када знамо да ћемо се вратити у лепшу и савременију школу", рекла је Анђелина. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"