Веселин Милићевић освојио две књижевне награде

Веселин Милићевић, дечији песник, сатиричар и афористичар из Врбаса, награђен је у претходних месец дана са два вредна признања. Милићевић је прво заслужио награду "Миша Цветановић" за освојено друго место на књижевном конкурсу Дома културе Брестовац, за најбољу необјављену причу у 2021. години, да би затим на Фестивалу поезије "Оловко, не ћути", који организује Центар за културу Барајево, освојио прву награду у категорији поезије за децу. 

"На оба конкурса пристигли су бројни радови веома добрих песника, а жири је нашао разлоге да издвоји моје, што ме чини веома срећним. Истовремено, постоји и једна жал а то што обе ове манифестације нису одржале уобичајене програме због епидемиолошких мера тако да је изостала драж дружења и пуног уживања у успеху", рекао је Милићевић.

Са две нове награде, песник, сатиричар и афористичар из Врбаса стигао је до скоро 50 званичних награда на конкурсима и фестивалима, а све оне стигле су за радове које је Милићевић до сада објавио у четири збирке поезије за децу, две књиге афоризама и књигу сатиричних прича. "Имам у плану да на пролеће објавим, после скоро десет година, надам се добру књигу сатиричних прича, у којој ће се наћи петнаестак награђених прича са разних фестивала. Већ сада имам и довољно материјала за нову збирку поезије за децу, али за штампање ових књига проблем представљају недостајућа средства. Но, надам се да ће се и то решити", рекао је Милићевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"