Почетком децембра акција уклањања биљног отпада, у суботу на реду ПЕТ

Јавно комунално предузеће "Комуналац" најавило је за период од 04. до 10. децембра акцију изношења биљног отпада из домаћинстава у Врбасу и свим насељеним местима општине.

"Екипе Пословне јединице 'Чистоћа' у суботу, 04. децембра, односиће биљни отпад из домаћинстава на територији града Врбаса, а затим по следећем распореду: 06. децембра из Савиног Села, 07. децембра из Равног Села, 08. децембра из Змајева, 09. децембра из Бачког Доброг Поља и 10. децембра из Куцуре.

Током прве овогодишње акције одношења биљног отпада носиће се отпад под којим се подразумева баштенски отпад и лишће. У ову категорију не спада отпад од пољопривредних производа. Биљни отпад може бити упакован у било које вреће или кутије и повезан у мање снопове како би радници лакше и ефикасније обављали свој посао. Отпад не сме бити у расутом стању. Акције ће почињати у 07.00 часова. Уколико некоме од грађана, из техничких разлога, не буде однет биљни отпад могу се обратити ПЈ 'Чистоћа' на телефон 021.706.083. Апелујемо на грађане да у назначеном термину изнесу искључиво биљни отпад како би комуналци несметано могли да обаве посао", стоји у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Акција одношења ПЕТ амбалажног отпада са улица Врбаса обавиће се у суботу, 27. новембра, од 07.00 часова. "Апелујемо на грађане да се придржавају назначеног термина како би сав отпад на дан одношења ПЕТ амбалаже био однесен. У типизиране џакове и жичане контејнере суграђани треба да одлажу провидну пластику, односно флаше од воде, сокова, пива, уља и слично.  Организованим сакупљањем ПЕТ отпада дајете свој лични допринос очувању животне средине", наводи се у саопштењу.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"