ЕПВ уручио захвалнице партнерима из јавног сектора

Еколошки покрет Врбаса организовао је свечани састанак Фокус групе са партнерима из јавног сектора на којем се разговарало о одрживом управљању чврстим отпадом у општини Врбас. Том приликом, као резултат добре сарадње, представници Еколошког покрета уручили су захвалнице општини Врбас и ЈКП "Комуналац".

Вршилац дужности директора ЈКП „Комуналац“ Игор Шкундрић примио је у име предузећа захвалницу за добру комуникацију и решавање комуналних проблема у својој надлежности, саопштено је из предузећа. "Комунално предузеће се увек одазове позивима Еколошког покрета, јер смо добри партнери и сарађујемо веома добро. Локална самоуправа, ЕПВ и ЈКП имају исти циљ, а то је да имамо што здравију животну средину, чистији град и насељена места врбаске општине. Принцип циркуларне економије нам то може обезбедити", рекао је Шкундрић.

Ово мишљење поделила је и заменица председника општине Врбас Тијана Алексић, којој је уручено признање за професионално реаговање на захтеве Еколошког покрета, за слободан приступ информацијама од јавног значаја, као и за инспекцијски надзор.

„Захвалница је потврда добре сарадње најважнијих актера у области екологије. Здрава животна средина је императив и овим путем желим да апелујем на одговорност сваког појединца и значај доприноса свакога од нас на утицај и заштиту животне средине", истакла је заменица председника Тијана Алексић.

"На наше пријаве инспекција је реаговала веома брзо, издавала налоге да се уклоне проблеми у вези с отпадом. С друге стране, ЈКП 'Комуналац' је на мноштво налога Одељења за инспекцијске послове реаговало у рекордном року, излазили су на терен и санирали проблеме који су у великој мери стизали као апел грађана Еколошком покрету, а ми смо их преносили на надлежне институције", истакао је овом приликом Ратко Ђурђевац, председник ЕПВ. 

Овај скуп део је реализације пројекта „Циркуларна економија – одрживо управљање ресурсима у локалној заједници“, који је подржало Министарство заштите животне средине уз тежњу да се проблем отпада реши у складу са принципима циркуларне економије. То значи, чуло се на скупу, да се отпад посматра као ресурс кроз механизме набавке нове опреме, алате управљања, едукацију становништва и инспекцијски надзор. Уговорен је  наставак сарадње за идућу годину.

Прилог ТВ Бачка

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"